Bluesig, släpig grungerock, med tydliga Soundgarden-influenser, i inledande Hypnotizer.

Wily, Tricky, Foxy, Sharp tar över, och jag tror för några sekunder att jag lyssnar på Audioslave. Sångaren Martin Sommansson låter otroligt lik Chris Cornell. Det är ingen tvekan om varifrån svenska Stone Antica har hämtat den mesta av sin inspiration. Och det ser jag enbart som någonting positivt då jag länge har önskat mig en värdig ersättare till numera insomnade Audioslave.

On Your Way är ett bra exempel på hur bandet bygger låtarna kring Sommanssons otroliga röst. Med sina tillbakalutade gitarrer och lugnare trumkomp så har de vunnit över mig på sin sida. När bandet sedan, i samma låt, slänger in ett instrumentalparti som skulle kunna vara signerat Red Hot Chili Peppers så vill jag lägga mig ner och gråta, för att hela låten är så briljant. Det är ju jag som borde ha kommit på det här!

Singelsläppet They’ll Strike You Out känns som ett givet spår som borde få flitig rotation bland landets olika rockradiostationer. Slip Away har ett skönt Pearl Jam-gung, och A Quick Draw är en våt dröm för Soundgarden-älskaren.

Lika alla stora mästerverk finns här små fläckar. Trigger känns långtråkig, och Right On fastnar inte riktigt. Men för att summera hela kalaset så kan jag lova er att Stone Antica är ett band att hålla koll på.


Betyg:  7 av 10

Bästa spår: On Your Way

Jimmy Rimsby