Release: 30/6 – 2017
Bolag: Roadrunner Records

En hyllning till rocken. Så har Stone Sour beskrivit sitt sjätte studioalbum, det första på fyra år (sedan albumparet House of Gold & Bones). Kanske är det därför albumet är så pass spretigt, för att gruppen har försökt fånga upp så många olika sidor av rockmusiken som möjligt.

Corey Taylor sjunger, i vanlig ordning, helt utmärkt och visar upp det kanske bredaste registret under sin karriär. Men med tanke på materialet på skivan så är det inte konstigt att han måste variera sig så. På Hydrograd blandar gruppen hårdare spår (Whiplash Pants och Fabuless) med mer radiovänliga rocklåtar (Song #3 och Mercy). Dessutom bjuds på vi en intetsägande countrylåt i St. Marie och ett helt gäng med låtar som låter mer eller mindre som vi förväntar oss av detta band.

Att gruppen inte har velat begränsa sig kan förstås ses som beundransvärt, men det skapar också ett splittrat intryck av albumet. Att albumet dessutom har en sammanlagd speltid på 65 minuter är inte till dess fördel. Ibland är less verkligen more.

Betyg: 6 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby