Release: 11/8 – 2017
Bolag: Century Media

En debut från ett gäng som knappast är några debutanter. Eller vad sägs om en sättning som består av At the Gates-paret Tomas Lindberg och Adrian Erlandsson (sång respektive trummor), gitarristerna Jonas Stålhammar (God Macabre / Bombs of Hades) och Fredrik Wallenberg (Skitsystem) samt basisten Andreas Axelsson (Tormented / Disfear). Det borde också ge en fingervisning om vilken typ av musik det handlar om.

Det är hårt, det går fort och det är melodiskt. Fans av 90-talets göteborgska dödsscen kommer att få nackspärr redan efter fyra låtar. Texterna är inspirerade av skräckförfattaren H.P. Lovecraft (bandnamnet är hämtat från en av nämnde författares kändaste noveller) och Tomas Lindberg gör sin kanske bästa sånginsats hittills i karriären. Hans röst låter rå, men samtidigt stark. Adrian Erlandsson står som vanligt för en enastående insats på trumpallen och strängbändarna bjuder på melodier som fastnar.

Out of the Voiceless Grave är ett praktexempel på hur man skriver melodisk dödsmetall utan att krångla till det, men också utan att göra det tråkigt eller ointressant. The Lurking Fear kan utmana självaste At The Gates om titeln som genrens intressantaste band.

Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby