throwdown-intolerance-promo-cover-pic-2014

Release: 21/1 – 2014
Bolag: eOne Music

Jag kan redan nu erkänna att jag inte är något stort fan av Throwdown’s metalcore. 2005 gjorde de en riktigt bra låt, Burn, men allt efter det kändes som en repetition av just den låten, eller ett försök i alla fall. Deras nya album Intolerance är inget undantag. Detta är bandets första album sedan Deathless från 2009, så man kunde kanske förvänta sig ett förnyande i deras sound, men icke. Albumet består av 11 låtar fördelade på 28 minuter.

Första låten Fight Or Die är albumets enda bra låt, den gör en sugen på att dra ner till gymmet och lyfta skrot, gå ut på stan och starta ett slagsmål eller något annat ”tufft” och ”manligt”. För ja, Intolerance försöker vara ett tufft, manligt album.
Problemet med Intolerance är att det är svårt att skilja första låten från resterande på grund av att de är så repetitiva, i likhet med Legion of the Damned’s senaste album Ravenous Plague.
Intolerance stora behållning är sångaren Dave Peters som utvecklats en hel del sedan Deathless och har en viss likhet med Phil Anselmo (Pantera, Down, Philip H. Anselmo & The Illegals). Tyvärr har texterna inget större budskap än att man ska slåss och så vidare.

Jag måste ändå ge Throwdown lite cred över att de inte utvecklats ett dugg och lyckats behålla exakt samma tråkiga sound genom alla år, ungefär som Cannibal Corpse – vilket är en bedrift i sig.
Det finns en stor risk att jag aldrig någonsin kommer lyssna genom Intolerance igen. Att jag ens klarade mig genom den en gång, det ser jag som ett mirakel.

Du kan köpa Intolerance via iTunes, lite som att kasta pengarna i sjön dock.

Bäst: Fight Or Die, Dave Peters röst och att albumet tar slut efter endast 28 minuter.
Sämst: Repetitivt som in i bomben.
Betyg: 2/10

Låtlista:
1. Fight Or Die
2. Borrowed Time
3. Avow
4. Hardened By Consequence
5. Defend With Violence
6. Suffer, Conquer
7. Cut Away
8. Intolerance
9. Without Weakness
10. Born and Buried Alive
11. Condemned To Live

Skribent: Jonas “Madman” Persson