TriviumSilenceAlbumCover_0

Datum: 2/10 – 2015
Bolag: Roadrunner Records

Hade 2005-talets Trivium åkt tio år in i framtiden för att ta reda på hur bandets nya alster Silence In The Snow tett sig skulle de förmodligen round house-kickat in lite vett i sig själva. För det här mina damer och herrar, är ett sjuhelskottas dåligt album.

Låt mig förtydliga. Trivium har slopat allt som har med growl och snabba riff att göra, endast på grund av det enkla skälet att Matt Heafy inte är intresserad av det längre, nu när han ”lärt” sig att sjunga. Enligt Heafy är det lättare att skrika/growla än att sjunga rent och därför har han använt sig av denna tekniken på föregående album. Vilket mest känns som en dålig ursäkt för att ändra sitt sound, då det förr har funnits partier av ren sång. Vi får inte ens ett enda litet skrik från förstegitarristen Corey Beaulieu, medan basisten Paolo Gregoletto får mer utrymme som körpåg, vilket stjälper mer än hjälper.

Energin på Silence In The Snow är väldigt låg då Trivium varit tvungna att anpassa soundet efter Heafys sång. Ibland skiner vissa låtar till, tempot höjs och riffen blir allt hårdare i sann Trivium-anda. Man förväntar sig att ett skrik ska dyka upp, men besvikelsen är nära. Å andra sidan funkar vissa låtar, likt titellåten och Blind Leading The Blind. Utöver dessa två är albumet ett sömnpiller, trots snygga, men energifattiga melodier. Texterna är även de ganska mediokra.

Det är synd och skam att kalla Silence In The Snow för ett Trivium-album, när det snarare borde varit Matt Heafy solo.

Du kan köpa Silence In The Snow via iTunes.

Betyg: 3/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.