venom

Release: 27/1 – 2015
Bolag: Spinefarm

Black metal-pionjärerna Venoms nya album är verkligen From The Very Depths av helvetet.

Jag skulle dock inte vilja kalla Venom för black metal, trots att de är en av upphovsmakarna till genren. De har snarare utvecklat ett mer thrash-orienterat sound, men texterna är fortfarande black där det handlar om Satan och hans hem. Venom är helt enkelt Venom.

Deras fjortonde album, From The Very Depths, kommer inte att revolutionera metalgenren på samma sätt som Welcome To Hell och Black Metal gjorde för så många år sedan, men det är nog inte heller riktigt meningen. Istället vässar Venom sina Satanständer och visar att de fortfarande är ett band att räkna med, vilket de inte gjort på sina tre föregående alster, som släpptes efter återföreningen. Som tur är rättfärdigar From The Very Depths dessa tre fiaskon.

From The Very Depths är ett album fullt av huggande riff à la thrash, som backas upp av Cronos’ igenkännliga sång och massiva basljud. Vill du ha ett album som genomsyras av ljudet av basen, då har du hittat rätt. Albumet är lite catchigt och innehåller låttitlar som Stigmata Satanas, Crucified och Wings Of Valkyrie, precis som sig bör på ett black-album. Dock finns det en brist på variation vilket kan bero på att From The Very Depths är ett antal låtar för lång. De lite längre låtarna flyter in i varandra och det är svårt att hålla reda på vilken låt som är vilken. Å andra sidan är brist på variation inte alltid något negativt, lyssna bara på på Evil Law, som doftar Slayer, och Smoke.

Trots skivans brister, det vill säga att den är variationsfattig och aningen lång, så är From The Very Depths ett välkommet album för oss som undrat om de gamla farbröderna har något mer att visa oss. Den känns som en pånyttfödelse av bandet och förhoppningsvis ett tecken på att de fortsätter i denna riktning.

Du kan köpa From The Very Depths via iTunes.

Betyg: 8/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson