Volbeat1

Release: 3/6 – 2015
Bolag: Universal Music

När vi har kommit till danskarnas sjätte album så vet vi vid det här laget hur det låter. Danmarks just nu ledande musikexport tycks tänka ”varför ändra ett vinnande koncept?”, för visst är den genomsnittlige Bandit-lyssnaren nöjd? Men vi som älskade gruppens mer opolerade sound från de två första albumen då? Vi har ärligt talat inte lika mycket att hämta här.

Även om Michael Poulsen sjunger bättre än vad han någonsin har gjort och de värsta Elvis-vibbarna samt boogie woogie-influenserna lämnats utanför (Battleship Chains borträknad) så kör Volbeat runt i gamla hjulspår. Hårda riff blandas med poppigare refränger och jag kan inte låta bli att tänka på hur det hade låtit om man hade vågat sig på en skitigare produktion. Visst hör man att det finns bra låtidéer där under någonstans. Åtminstone i Seal the Deal, Rebound och The Loa’s Crossroad finns det en del intressanta riff. Det är som om man inte vågar lita på sig själva, utan satsar istället på en radiovänlig produktion.

Kanske är det så grabbarna vill ha det? Med en f.d. Anthrax-gitarrist i sättningen borde man åtminstone våga ta ut svängarna en aning.

Betyg: 5 / 10
Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby