volturyon

Bolag: ViciSolum
Datum: 2/9 – 2016

Ibland vill man bara sätta sig ner på valfri plats och kötta ut hög, brutal musik ur högtalarna/hörlurarna utan att behöva använda sig av hög hjärnaktivitet. Tredje verket från Volturyon, Cleansed By Carnage, är ett sådant album och kan mycket väl vara årets mysigaste inom death metal-genren. Som jag njuter.

Brutalt är bara förnamnet, vare sig det gäller ”kärleksballaden” To Starve You, med en given allsångs-refräng, eller Pleasure of Molestation med sitt långa intro som inspirerats av doom-genren och ger associationer till bland andra Down och Whitchcraft. Titelspåret och Pile Human är så hårda att nyfödda bebisars kranium skulle explodera av den dundrande basen.

Glöm det jag skrev ovan om att du inte behöver någon hjärnaktivitet när du lyssnar genom Cleansed By Carnage, snarare tvärtom. Albumet är oerhört varierande med små olika detaljer i ljudbilden som upptäcks vid varje genomlyssning. Det kan te sig som ett vanligt death metal album, men det märks att Volturyon har lagt ner hela sin själ i produktionen. En av albumets höjdpunkter (det finns många) är sångaren Alex, med en härlig rytm och tempo i rösten följer han de krossande gitarriffen och de dubbla baskaggarna.

Cleansed By Carnage är hur djävulsk som helst och kommer finnas i åtanke när det är dags att summera årets bästa släpp.

Du kan köpa albumet via iTunes.

Betyg: 9/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson