August Burns Red

För 10 år sedan släpptes August Burns Reds nu klassiska metalcore-album Messenger. Det var bandets andra album – men det var den skivan som gjorde att Pennsylvania-bandet slog igenom på allvar, med en placering på Billboard 200 och en växande fanskara världen över. I samband med att albumet firar 10 år kommer bandet till Europa i sommar! 5 augusti på Fryshuset i Stockholm är det som gäller för svensk del!

Biljetter släpps onsdag 18 januari klockan 10.00 via www.LiveNation.se.

Med låtar som Composure, Back Burner och The Truth of a Liar blev Messenger snabbt en stor succé i metalcorevärlden. Bandet hyllades bland annat för sina texter som tar upp svåra ämnen som depression och att förlora en närstående. Att i sina texter förmedla saker som vanligtvis inte berörs har blivit något av ett signum för August Burns Red.

Bandet har nu hunnit släppa sju album där Found in Far Away Places från 2015 är det senaste – vilket också genererade en nominering i ”Best Metal Performance” på Grammy Awards, för låten Identity.

Framtiden är ljus för bandet som på kort tid blivit ett av de allra största i metalcore-världen. Vi ser fram emot att åter välkomna bandet till Sverige i sommar – för ett jubileum som innebär att Messenger spelas i sin helhet, kryddat med många andra av de största låtarna genom bandets karriär.

Ses i sommar!

Datum:
5.8 – Stockholm, Fryshuset