• Arrangör

baroness-dougseymour-press

 

I fjol var bandet nära att omkomma i en svår trafikolycka. Vi är därför extra glada och tacksamma när vi meddelar att sludge-proggarna i Baroness tar sin vildsinta tunggung tillbaka till Sverige i höst! Den 8 oktober gästas Debaser Medis i Stockholm, så förvänta er inget annat än en brutal musikalisk lavett rakt i ansiktet. Kvällen kommer dessutom inledas av Royal Thunder [US]. Biljetterna släpps till försäljning den 30 maj kl 9.00.

Sedan starten 2003 har de klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. De injicerade en stor dos sjuttiotalsrock i sina progmetal-vener och har skapat en best som är lika furiös som en vild tjur. På sina tre album (och tre ep:s) är det evig domedag och brutalt uppvaknande, en kombination som attraherat en fanskara av det mest dedikerade slaget. Förra sommaren kom det senaste och efterlängtade albumet, Yellow & Green ut i handeln vilket tragiskt nog också höll på att bli deras absolut sista någonsin.

I augusti 2012 var det nämligen extremt nära att sagan om Baroness fick det mörkaste av slut. Cirka en månad efter sin hyllade konsert på Debaser Slussen var bandet var i full gång med sin Europaturné. På väg från Bristol till Southampton, vid staden Bath, blev deras turnébuss inblandad en svår trafikolycka och kraschade genom en säkerhetsbarriär på en bro och fick därifrån ett nio meter långt fall. Frontmannen John Baizley [gitarr, sång] bröt sin vänstra arm och vänstra ben och fick genomgå en åtta timmar lång operation och fick inte lämna sjukhuset på två veckor. Övriga medlemmar fick bland annat frakturer på ryggraden. Bandet fick givetvis ställa in sin turné och lägga all fokus på rehabilitering för att bli fysiskt återställda.

Men nu är Baroness tillbaka. Mer fokuserade än någonsin. Baroness är ett band som är så mycket mer än bara sina uppskattade skivor. Deras brutala liveshow, som är minst lika svettig som en het ökendag, kommer regna ner över vår huvudstad i oktober.

Supportbandet Royal Thunder består av Mlny Parsonz, Josh Weaver, Evan Diprima. Bandet bildades 2007 i Atlanta, Georgia, USA. 2009 släppte de en sju låtar lång EP. Debutalbumet CVI släpptes i maj 2012. Royal Thunder har delat scen med bland andra Woven Hand, Birds of Avalon, Norma Jean, och Black Tusk.

Rikta redan nu kompassen mot Debaser Medis. Sedan är det bara att vänta. Det här kommer bli grymt!

Datum

8.10 – Stockholm, Debaser Medis

Biljetter

Stockholm: Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Debaser.se,Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud,