• Arrangör

BiffyClyro2013-creditFrankMaddocks

 

Nästa helg skulle  de skotska rockhjältarna i Biffy Clyro göra en konsert i Hässleholm på festivalen Siesta! I veckan nåddes vi av beskedet att festivalen ställdes in, men vi kan nu meddela att Sverige ändå får en dos av världsstjärnorna under samma period. Lördag den 1 juni är det Biffy Clyros tur att göra detsamma. När Biffy Clyro spelade i Göteborg och Stockholm i vintras var intresset enormt och det var ett hårt tryck på biljetterna. Resultatet blev intimt, svettigt och den lyckosamma publikenen bjöds på två konserter som blåste deras sinnen rena.

I januari släppte trion sitt sjätte studioalbum Opposites, som glädjande nog dessutom var en dubbelskiva. Med låtar som Black Chandelier bevisade bandet varför de är headline på några av världens största festivaler och gång på gång fyller stora arenor i Europa. Det blev än en gång tydligt att våra förväntningar på bandet ska fortsätta vara höga.

Biffy Clyro’s sound karaktäriseras av en tung, men samtidigt melodisk, blandning av gitarr, bas och trummor, där alla tre bandmedlemmarna bidrar med sång. Live är bandet vildsinta och sammansvetsade till den grad att vi misstänker en form av övermänsklighet.

Om drygt en vecka är det alltså dags för våra skotska hjältar att åter bjuda oss på en musikalisk resa. MON THE BIFF!

www.biffyclyro.com

BIFFY CLYRO
1.6 – Göteborg, Liseberg Stora Scenen

Biljetter

Info via Liseberg