• Arrangör
biffy-clyro-press

Få band i världen slår skottarna i Biffy Clyro på fingrarna när det kommer till att piska upp en konsertlokal till att bli ett musikaliskt slagfält. Den 6 november kommer det gränslösa energipaketet tillbaka till Sverige och Stockholm för en konsert på Arenan i Fryshuset. Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 26 juli.

I januari släppte Biffy Clyro sitt sjätte album som fick titeln Opposites. Ett dubbelalbum fullmatat med den genreöverskridande rock som man så tätt förknippar med trion från Skottland. Skivan har sedan dess prisats och blev bland annat nyligen framröstat till årets album av tidningen Kerrang!. Med låtar som bland annat Black Chandelier bevisade bandet återigen varför de är huvudakt på några av världens största festivaler och gång på gång fyller stora arenor i Europa.

När Biffy Clyro spelade i Göteborg och Stockholm i vintras var intresset enormt och det var ett hårt tryck på biljetterna. Resultatet blev intimt, svettigt och den lyckosamma publikenen bjöds på två konserter som rensade sinnen och fyllde hjärtan med passion. I slutet av maj gjorde man även ett framträdande på Liseberg och blåste rent nöjesfältet med större effektivitet än västkustens alla havsvindar.

Biffy Clyros sound karaktäriseras av en tung, men samtidigt melodisk, blandning av gitarr, bas och trummor, där alla tre bandmedlemmarna bidrar med sång. Live är bandet vildsinta och sammansvetsade till den grad att vi misstänker en form av övermänsklighet.

MON THE BIFF!

Datum

6.11 – Stockholm, Arenan – Fryshuset

Biljetter

Stockholm: Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud, ingen försäljning via ATG-ombud.