• Arrangör
  • Festival

Bråvalla

 

Bråvalla:

”Med ca fyra månader kvar tills vi slår upp portarna till sommarens största festivalhändelse kan vi idag presentera en fjärde scen till Bråvalla Festival! Vi har tidigare berättat om totalt ca 50 artister på tre stora scener men har under arbetes gång kommit fram till att vi behöver ytterligare en scen för att kunna erbjuda den musikaliska bredd som vi vill ha på festivalen. Och till Bråvalla Festivals fjärde scen välkomnar vi dagens artistsläpp – Belle & Sebastian, Frank Turner & The Sleeping Souls och Ron Pope. Dessutom så välkomnar vi även All Time Low till Norrköping i sommar.

Belle & Sebastian
Sedan 1996 har indiepop-favoriterna Belle & Sebastian från Glawgow förgyllt vår pophimmel med charm, humor och medryckande melodier. Bandet har sedan starten aldrig slutat imponera sina fans och en enad kritikerkår, där deras senaste album, Write About Love, av många ses som deras absolut finaste verk. I juni släpps The Third Eye Centre, ett samlingsalbum av rariteter och b-sidor från det senaste decenniet och i sommar kommer vi få höra hitsinglar som Another Sunny Day och I’m a Cuckoo ljuda ut över Bråvallas festivalområde.

Frank Turner & The Sleeping Souls
Frank Turner är en artist som förspråkar utveckling, vågar prova nya vägari jakten på ständing förändring i sitt musikaliska uttryck. Text och attitydsmässigt är det tydligt att Frank Turner är influerad av hans liv som hårdnackad punkare, men det är tydligt att budskap, åsikter och laddade reflektioner kan spridas i alla musikaliska former, bara man brinner för det. Den 27 juli 2012 spelade Frank Turner under inledning av OS i London, en milstolple i karriären och en chans att uppträda inför en publik på 200 000 och 25 miljoner i tv-soffan. Den 22 aprilsläpps det femte studioalbumet, Tape Deck Heart och i sommar ser vi honom på Bråvalla.


Ron Pope
Det här är musik som får hjärtan att smälta, det här är musik som du länkar vidare till personen du är kär i när du själv inte får fram orden. Ron Pope komponerar smäktande singer/songwriter-pop för den stora massan, det vill säga de som tror på kärlek och älskar sammetslena röster. Karriären har sedan den första tårdrypande balladen A Drop In the Ocean släpptes 2005 gått spikrakt uppåt, medan musiken ständigt legat i förändring och uttrycket expanderat såväl musikaliskt som textmässigt. I sommar plockar han med sig gitarren till Norrköping för att orsaka känslostorm på Bråvalla Festival.

All Time Low
All Time Lows framgångsrecept är lekfull, amerikansk poppunk med en makalös live-energi. Senaste albumet, Don’t Panic, gick direkt upp till en sjätteplats på Billboard 200 och sålde 48 000 exemplar redan under första veckan. Dont Panic är en skiva med syftet att spelas på full volym och vindrutorna nerdragna en varm sommardag. I år ställer de till med gigantisk high school-fest för Bråvallas partysugna festivalpublik.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer. Biljetter säljs via eventim.se/bravalla

Vi renar sidan med lite RAMMSTEIN!