• Arrangör
  • Festival

GMF

Exklusiv 30-årsjubileumsspelning för Candlemass.

Första spelningen i Sverige på 16 år för Misery Loves Co.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera fyra nya band till Gefle Metal Festival 15-16 juli:

CANDLEMASS

Candlemass släppte sin legendariska debutplatta ”Epicus Doomicus Metallicus” 1986 och firar därmed 30-årsjubileum som band i år. Därför kommer de att göra litet antal exklusiva jubileumsspelningar. Detta blir bandets enda jubileumsspelning i Sverige och också deras enda festivalgig i Sverige i år.

MISERY LOVES CO.

16 år efter splittringen är de svenska industrimästarna tillbaka! Nya låtar är skrivna och gruppen är redo att återigen framföra sina lika melankoliska som aggressiva känsloexplosioner. Gruppens publik, Friends of Misery, kan räkna med en kavalkad av låtar från alla tre albumen när bandet kommer till Gävle för sin enda festivalspelning i Sverige i sommar. Nedräkningen har börjat till bandets första spelning i Sverige på 16 år.

KRISIUN

Death metal-trion Krisiun från Brasilien har med sin stenhårda musik gjort succé över stora delar av världen. De är influerade av band som Sodom och Kreator. Deras senaste platta ”Forged In Fury” släpptes 2015. De gör nu i vår en stor europaturné tillsammans med Cannibal Corpse. Spelningen på Gefle Metal Festival är bandets enda festivalspelning i Sverige i år.

SIKTH

Det engelska progressiva metalbandet Sikth räknas som en av föregångarna inom djent-genren. De albumdebuterade 2003 och de har turnerat med band som Machine Head och Killswitch Engage. Spelningen på Gefle Metal Festival är bandets enda festivalspelning i Sverige i år.

Gefle Metal Festival äger rum på Gasklockorna i Gävle 15-16 juli. Biljetter finns HÄR.