chriscornell01

Han är en modern ikon som med sitt Soundgarden var med och grundade och ledde 90-talets grungevåg. Efter 30 miljoner sålda album och en gedigen solokarriär sedan dess är det nu klart att Chris Cornell kommer till Sverige på sin Higher Truth-turné för en intim akustisk solokonsert på Konserthuset i Stockholm den 30 mars.

Efter succén med hans framgångsrika USA-turné tar nu Cornell sin Higher Truth-turné till Europa med start den 23e mars i Reykjavik på Island. På turnén gör han sin första konsert i Ryssland någonsin, han spelar en kväll på prestigefyllda Royal Albert Hall i London och alltså även en konsert på Konserthuset i Stockholm. Varje konsertlokal på turnén har valts ut för att passa Cornells intima akustiska liveframträdande, där fansen får chansen att komma lite närmre och uppleva hans hyllade ”one-man show”.

Chris Cornell kommer bjuda publiken på musik från hela hans karriär, inkluderat hans nya album Higher Truth som bland annat beskrivits som det bästa Chris Cornell har gjort på över 15 år. Och det säger en del.

Albumet är producerat av Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Neil Young) och visar återigen på Cornells konstanta utveckling som låtskrivare, textförfattare och musiker. Inspirerad av musiker såsom Nick Drake, Daniel Johnston och The Beatles White Album-era skapar Chris Cornell ett musikaliskt universum olikt allt han tidigare gjort.

Med ett helt nytt album kommer en av de mest ikoniska rock-rösterna till Stockholm för en intim konsert med låtar från en nära 30 år lång karriär. Vi ses i mars.

Biljetter köper du via www.livenation.se.