• Arrangör
  • Festival

Live Nation

Det kultförklarade amerikanska metalbandet firar 25 år och ger sig ut på jubileumsturné. I juli landar Danzig i Sverige för en exklusiv spelning på Metaltown.

En ikon och legendar. Om hundra år, när rockhistorien skrivs ner, kommer Glenn Danzigs namn vara understruket och i fetstil. Mannen som sägs ha startat tusen band och lett en karriär som spänner över fem decennier. Efter att på 70-talet ha grundat Misfits har han likt en profet vandrat genom punk, doom, satanisk metal och skapat chockerande mörk hårdrock som framkallat kalla kårar hos de mest hårdhudade.

Det är nu 25 år sedan han gav liv åt metalbandet Danzig. Gruppen som 1988, under demonproducenten Rick Rubins vingar, släppte sitt självbetitlade och mästerliga debutalbum och belönades med en amerikansk guldskiva. Skivan som inkluderar låtar som ”Mother”, ”Twist of Cain”, ”Am I Demon” och ”She Rides” räknas fortfarande som en klassiker och milstolpe.

För att fira sitt 25-årsjubileum ger sig Danzig i sommar ut på en efterlängtad turné som tar bandet till Sverige för en spelning på Metaltown. En turné där vi även får se Misfits-gitarristen Doyle Von Frankenstein. Som bonus till konserten kommer Glenn Danzig och Doyle att tillsammans bjuda på ett unikt Misfit-set. Något som förmodligen aldrig kommer ske igen.

Vi ses på Metaltown!

Mer info:
metaltown.se

 

KLARA ARTISTER
Slipknot
Korn
Motörhead
Danzig
Sabaton
Meshuggah
All That Remains
Danko Jones
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Asking Alexandria
Clutch
Graveyard
The Sword
Marduk
Katatonia
Love and Death
Amaranthe
Witchcraft
Bombus
 

Datum

Metaltown 2013 – Göteborg Galopp 4-5-6 juli

Biljetter

Festivalpass 3 dagar:
1995 SEK

Festivalpass 2 dagar:
1595 SEK

metaltown.se/kop-biljett

Metaltown