DeepPurple2017_PRESS_600px

Från 1968 till idag har världen inom rockmusiken förändrats och världen har förändrats av rockmusiken. Rockband har kommit och gått men ett fåtal drakar har stått pall för tidens vindar. En av de allra största drakarna är brittiska Deep Purple. Med nya albumet InFinite i bagaget, som släpps senare i vår, tar de sin The Long Goodbye Tour till Sverige.

Den 6 november spelar Deep PurpleAnnexet i Stockholm. Biljetterna släpps på torsdag den 16 februari kl 9.00 via www.LiveNation.se.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse och Don Airey är på väg tillbaka till Sverige. Det brittiska bandet är pionjärer när det kommer till modern rock och heavy metal, en genre man i allra högsta grad var med och formade. I snart 50 år har bandet varit aktiva – med över 120 miljoner skivor sålda och med slutsålda konserter världen över att stoltsera med. Nu är de dessutom aktuella med nya studioalbumet InFInite som släpps i april. Imponerande!

Världens mest kända introriff är lika enkelt som magiskt. Det finns få som inte känner igen inledningen av Smoke On The Water – en av de största rocklåtarna genom tiderna. Men det är också bara en av alla skinande låtar i Deep Purples låtskatt, som nu är oerhört välfylld efter skivsläpp under sex decennier och ett nytt album på gång. Fansen kommer verkligen få allt de önskar, gamla klassiker som nya klassiker.

Deeppurple.com