• Arrangör

tess

I somras blev det klart att TesseracTs efterlängtade tredje album ”Polaris” släpps i september. Nu kan vi också stolt meddela att bandet kommer till Sverige för två gig. Lördag 5 mars på Fryshuset i Stockholm och söndag 6 mars på Sticky Fingers i Göteborg.

Biljetterna släpps onsdag 26 augusti kl. 09.00 på LiveNation.se

När det kommer till djent så är brittiska TesseracT bland de största. Tillsammans med bl.a. svenska Meshuggah, Sikth, Animals as Leaders och Textures skapade man och utvecklade subgenren inom progressiv metal, som kännetecknas av det speciella gitarrljudet. Något som gitarristen och grundaren av Tesseract, Acle Kahney, tog till sig och utvecklade.

Grogrunden och startskottet för bandet kan man placera redan 2003 då Acle Kahney experimenterade med gitarren och utvecklade sin teknik för att hitta ett nytt sound. Men det var först 2007 som det fem man starka bandet släppte sin första demo, som innehöll delar av det numera klassiska debutalbumet ”One” från 2011, som i sin tur följdes upp av ”Altered State” från 2013. Bandet har också hunnit släppa två EPs: ”Concealing Fate” från 2010 och ”Perspective” från 2012. Och nu är man aktuella igen!

Den 10 juli släppte bandet en teaser för det kommande, efterlängtade, albumet ”Polaris” på bandets Facebooksida. Då stod det klart att bandets tredje album släpps 18 september, över hela världen. Till skivan har sångaren Ashe O’Hara lämnat, men ersätts istället av originalsångaren Daniel Tompkins som sjöng på bandets debutalbum – skivan som också gav bandet vinsten som ”Progressive Music Award for New Blood” 2012.

Det är många som ser fram emot det kommande albumsläppet och vilken väg bandet kommer att ta. Teasern på bandets hemsida har fått oss att längta ännu mer!
Efter albumet är släppt åker bandet alltså på turné och lördag 5 mars är det Fryshuset i Stockholm som gäller, följt av söndag 6 mars på Sticky Fingers i Göteborg!

Datum

5.3 – Stockholm, Fryshuset
6.3 – Göteborg, Sticky Fingers

Biljetter

Biljetterna släpps onsdag 26 augusti kl 09.00

Biljetterna  till Stockholm säljs via www.LiveNation.sewww.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Biljetterna till Göteborg säljs via www.LiveNation.se och www.StickyFingers.nu