• Arrangör

I juni kommer de amerikanska progmetalpionjärerna Dream Theater till Gävle för en konsert där de firar 20-årsjubileet av plattan Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory.

19 juni: Gävle, Gasklockorna

Nästa år är det 20 år sedan Dream Theater släppte den numera klassiska skivan Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory. De kommer då att ge sig ut på turné där de kommer att framföra hela plattan på ett antal konserter. Bandet är också aktuella med skivan Distance Over Time som kommer i februari. I juni är det dags för Gävle att få ett besök av detta otroligt inflytelserika band.

Den här helkvällen bjuder också på engelska Tesseract. De spelade nyligen inför ett utsålt hus i Stockholm och de har tidigare spelat på Gefle Metal Festival. De är en av föregångarna inom djentgenren och tidigare i år kom deras fjärde album som fick namnet Sonder.

Vi ser också det amerikanska instrumentalbandet  Animals As Leaders den här juniaftonen i Gävle. Sedan debuten 2009 har de setts som ett av de mest spännande banden inom progressive metal.

Göteborgarna i Freak Kitchen blir öppningsband på den här helkvällen. De släppte nyligen albumet Confusion To The Enemy där de ännu en gång visade att de är ett av Sveriges mest unika och gränsöverskridande hårdrocksband.

Biljetter släpps lördag 1 december 10.00 på https://www.tickster.com/sv/p/triffid-and-danger.