James LaBrie

Release: 6/1 – 2014
Bolag: InsideOutMusic

Dream Theater’s frontman James LaBrie är tillbaka med en solo-EP, I Will Not Break, som följer upp det kritikerrosade soloalbumet Impermanent Resonance från förra året.

Det kan kännas lite frustrerande och snopet då I Will Not Break är en samling av både gammalt material och outgivna låtar, antingen i dess originalform eller i demoversioner. Den marknadsförs ändå som en helt ”ny” EP. Det finns även tre dubstep-låtar som inte riktigt tillför något mer än utfyllnad. Är du redan ett fan av LaBrie är chansen stor att du redan har majoriteten av dessa låtar på ett eller annat sätt.

I Will Not Break saknar en viss sammanhållning, det är knappt att öronen har blivit vana vid de fåtal tunga låtar innan det är dags för en demolåt med elektroniska slingor som inte känns färdig på långa vägar, eller ens genomtänkt för den delen.
Det positiva med EP:n är de låtar där det finns inslag av skriksång som kompletterar LaBrie’s rena sång. Titellåten är just en sådan, den börjar riktigt bra med en catchy refräng och själva musiken är lik Metallica’s Battery. Hade EP:n hållit samma klass som titellåten med nytt, fräscht material hade den kunnat bli hur bra som helst. Istället får vi en faslig blandning av tråkiga låtar i olika genrer.

I slutändan vet jag inte riktigt vad syftet med EP:n är. Låtar som redan är utgivna, ofärdiga demos och dubstep. Men det är klart, är du ett hardcorefan av både Dream Theater och James LaBrie så kanske du har något att hämta här. Med det låga priset på endast fyra tior finns det inte mycket att förlora mer än tid.
Om du, mot all förmodan vill ge I Will Not Break en chans kan du köpa den via iTunes.

Bäst: I Will Not Break.
Sämst: Dubstep?
Betyg: 4/10

Låtlista:
I Will Not Break
Unraveling
Why
Coming Home (Alternate Mix)
Jekyll Or Hide (Demo)
Just Watch Me (Demo)
I Tried (Jason Miller Re-mix)
Over The Edge (Mutrix Re-mix)
Euphoric (NeonGenesis Re-mix)

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.