stonesourmeanwhileinburbankcd

 

Release: 18/4 – 2015
Bolag: Roadrunner Records

När Stone Sour släpper denna EP är det nytt material för gruppen, men låtarna är långt ifrån nya. På Meanwhile In Burbank… så har man samlat fem stycken egna tolkningar av andra gruppers låtar. Låtarna det rör sig om är We Die Young av Alice In Chains, Heading Out To The Highway av Judas Priest, Love Gun av Kiss, Creeping Death av Metallica och avslutningsvis Children of the Grave av Black Sabbath. En vid första anblick märklig blandning, men samtliga av dessa låtar är, i mitt tycke, låtar i världsklass som egentligen inte behöver något ansiktslyft.

Så vad bidrar då Stone Sours versioner med? Om vi ska vara ärliga så är svaret: inte alls mycket. Dessa cover-versioner låter väldigt lika originalen, förutom en modernare produktion. Man har egentligen inte ändrat på något, eller ens försökt göra låtarna till sina egna. Något som jag annars anser är ett måste om man ska göra en cover (eller fem).

Ändå kan jag ge denna EP existensberättigande på grund av en simpel anledning: Corey Taylor. Trots att artisterna spretar åt olika håll ger han sig orädd på låtarna och fångar verkligen själen i dem. Finns det något mannen inte kan sjunga? Allra bästa är hans insats i den gripande tolkningen av We Die Young, där sångarens kärlek till Layne Staley lyser starkt. Men även gruppens tolkning av Black Sabbath-spåret förtjänar ett omnämnande, då man ger låten ny tyngd tack vare den moderna produktionen. Sen finns det ju visst underhållningsvärde i att höra Corey sjunga om sin ”kärleksrevolver”…

Betyg: 6 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby