• Arrangör
  • Festival

Bad Religion

I juli ska de amerikanska punklegendarerna i Bad Religion göra två efterlängtade konserter i Sverige, en på Gröna Lund i Stockholm (25.7) och en på Storsjöyran i Östersund (26.7). Nu står det klart att bandet kommer värma upp inför dessa gig genom att göra en superexklusiv och intim klubbspelning på Sticky Fingers i Göteborg den 22 juli. Biljetterna till denna unika konsert släpps nu på måndag den 3 juni kl 9.00. 

Bad Religion grundades i Los Angeles 1979 i utkanten av tidiga åttiotalets hardcorescen. De fick ett massivt kommersiellt genombrott ett drygt årtionde senare under den stora grunge- och alternativrockvågen. De har alltid varit ett kontrasternas band. Ultratight, medryckande, smart och melodisk punkrock blandas med intellektuella texter fyllda av samhällskommentarer och kritik mot organiserad religion och konsumtionssamhället.

En konsert med Bad Religion är lika med garanterat röj. Bandets medlemmar må ha varit med sedan punken låg i sin linda, men de har inte tagit ner på tempot det minsta med åren. Dagens Bad Religion är ett lika hårtslående, intensivt band som någonsin. Något som med all önskvärd tydlighet visas upp på nya studioalbumet True North, som släpptes i januari och blev det sextonde i ordningen.

Med hårda riff, direkta melodier och  politiska texter hör Bad Religion till punkens största och viktigaste band. I sommar får du alltså chansen att se amerikanerna lyfta både Gröna Lund och Storsjöyran upp till punkhimlen. Vill du dock svettas som du aldrig svettats förut bör du redan nu ställa in dig på att vara i Göteborg och på Sticky Fingers den 22 juli. Där och då kommer du få uppleva ett intimt, litet och väldigt exklusivt klubbgig med ett band som har lika mycket historia som hits. ”Once in a lifetime” känns som ett väldigt passande begrepp.

Datum

22.7 – Göteborg, Sticky Fingers
25.7 – Stockholm, Gröna Lund
26.7 – Östersund, Storsjöyran

Biljetter

Göteborg: Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, stickyfingers.nu och biljettforum.se

Stockholm: Mer info via gronalund.com

Östersund: Mer info via storsjoyran.se