Hypocrisy Metaltown IMG_7164

I samarbete med Despotz och Skrikhult presenterar FKP Scorpio en exklusiv spelning och releasefest med Hypocrisy. Fredagen den 22 mars startar bandet sin två månader långa europaturné med att för första gången på tre år spela i Stockholm. Samtidigt passar de på att fira nya albumet End of Disclosure som släpps samma dag. Klubben/Fryshuset är platsen och som support för kvällen står debutalbumaktuella OVERTORTURE, som gör sin första spelning i Sverige, samt all star death metal bandet The Curse som kommer göra sitt första liveframträdande någonsin.

Hypocrisy bildades 1990 av Peter Tägtgren (tidigare bl.a. producent och bandledare i Pain) och tillhör idag veteranerna inom svensk death metal.  På senare år har musiken blivit mer melodiskt och sedan Peter även tog över som frontman efter Magnus Broberg 1993 har texternas innehåll gått från antireligiösa till mer sci-fi-inspirerat.
Det senaste släppta albumet A Taste of Extreme Divinity (2009) fick bra kritik och var mycket uppskattat av lyssnarna. I skrivande stund håller bandet som bäst på att slutföra arbetet med End of Disclosure och det är med spänning vi äntligen får se dem live med nytt material.

Hypocrisy
Support: OVERTORTURE och The Curse
22 mars, Klubben/Fryshuset, Stockholm
Biljetter 225kr + serviceavgift, säljs via Eventim.se

Mer info: www.hypocrisy.ccwww.fkpscorpio.se

 

FKP Scorpio

skrikhultdespotz