neuronaut_logotype_
Access: Rock har fått äran att exklusivt släppa den allra första låten från ett riktigt spännande, nytt band på den svenska metalscenen!

Neuronaut bildades så sent som i slutet av 2015, men har på kort tid lyckats omvandla tanke till handling och det är redan nu dags för allmänheten att få en ljudmässig glimt av resultatet. Själva bandkonstellationen må vara ung, men personerna bakom epitetet lär ha desto mer musikalisk erfarenhet (har vi hört). Debutalbumet spelades in i välrenommerade Wing Studios i höstas tillsammans med Sverker Widgren, som tidigare arbetat med band som CB Murdoc, In Battle och Mörk Gryning. Inspelningsprocessen har även involverat Fredrik Klingwall (Anima Morte, Loch Vostok med flera) som med synthens hjälp lagt en ytterligare dimension till bandets annars traditionella uppsättning instrument.

Sajkos utlåtande: Neuronaut lyckas fläta samman fängslande gitarrmelodier, en suggestivt resignerad vokal ton och en dynamisk och varierad rytmsektion till en yrande, svindlande ljudväv där mörkrets röda tråd ständigt är närvarande.

Bandet har många olika influenser och en genreetikett säger inte mycket i sammanhanget – in och lyssna på Hypothalamus och bedöm själv!

Neuronaut – facebook/neuronautband
Wing Studios – facebook/wingstudios