• Arrangör
  • Festival

Live Nation

Efter succén sommaren 2011 så kan vi meddela att i sommar är det dags för Ljungarocken igen. Första klara banden är D-A-D, Stiftelsen och The Kristet Utseende. Denna gång sträcker sig festivalen över två dagar och det är 16-17 augusti som ska markeras i kalendern.  Biljetterna släpps på tisdag den 26 februari.


Ljungarocken arrangeras av Takida i samarbete med Live Nation. Festivalen hade premiär sommaren 2011 med stor framgång. Takida, Graveyard, Imperial State Electric och Dead By April spelade och biljetterna sålde slut. I år skalas festivalen upp, en dag läggs till och drömbokningen D-A-D är ett faktum.

Förvänta er en folkfest när Takida sätter upp sin egen festival. Här är bandets egna ord om Ljungarocken:
”För oss är detta sommarens höjdpunkt och vi ska se till att det blir det för många andra! Den första bokningen säger väl en hel del, D-A-D i Ljungaparken är så fantastiskt stort tycker vi och samtidigt vet vi att fler band är på gång, det här blir bra, riktigt jävla bra! Vi hoppas kunna se Ljungaverk och Ånge blomstra igen så som det gjorde för 2 år sedan och tillsammans kommer vi fixa det, vi är helt övertygade om det. Ett tips till dig som tvekade sist, stanna inte hemma i år utan besök den lilla stora festivalen mitt i Sverige och kom hem till oss du också!”

D-A-D
De danska rockhjältarna har spelat tillsammans mer än 25 år och släppt 11 studioalbum och 3 livealbum.  D-A-D har flertalet gånger spelat på Sweden Rocks’s största scen, samt Sundsvalls Gatufest och Peace & Love. I sommar kommer de till Ljungaverk, förbered er på något alldeles extra.

STIFTELSEN
Robert Pettersson startade sitt sidoprojekt Stiftelsen för ungefär ett år sedan. Ingen var nog förberedd på vilket gensvar första singeln Vart jag än går, skulle få. Låten blev 2012:s mest spelade låt och har sålt 4xPlatina! Det efterföljande debutalbumet Ljungaverk gick rakt in på Sverigetopplistans andraplats och har nu sålt Platina. Fira framgångarna med bandet när de spelar på Ljungarocken i sommar!

THE KRISTET UTSEENDE
Det smått legendariska bandet The Kristet Utseende bildades tidigt 90-tal och musiken var starkt inspirerad av band som Misfits, Slayer och Dwarves. Bandet är välkänt för sina texter som ofta handlar om drogliberalism, religion, sexualitet och mysticism.

Fler band tillkommer.

Hemsida: www.ljungarocken.com

Datum

16-17 aug, Ljungaparken i Ljungaverk.

Biljetter

Endagsbiljetter kostar 395 kr + serviceavgift och tvådagarsbiljetter kostar 595 kr + serviceavgift. Biljetterna säljs via LiveNation.seTicnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

sliderbild-dad