• Arrangör

Live Nation

Finska AMORPHIS till Göteborg och Stockholm

Det är tungt, melankoliskt och finskt. Albumaktuella veteranerna i metalbandet AMORPHIS har hållit på sedan 90-talet, men har aldrig varit bättre än nu. Den 6 december till kommer de finska storheterna till Brewhouse i Göteborg och den 8 december till Klubben i Stockholm. Biljetterna är släppta i detta nu. 


AMORPHIS är från Finland, och det hörs. Musiken har ett stänk av vemod i sig som på något sätt kan härledas till vårt östra grannland bara genom att lyssna. Bandet har dessutom valt att genom åren basera sina texter på den finska uråldriga saganKalevala, vilket gör att de nationella dragen blir än mer tydliga och förstärker bandets karaktär på ett förtjänstfullt sätt.

I april är det dags för AMORPHIS att släppa sitt elfte album som fått namnet Circle. Bandet har under åren etablerat ett unikt sound fyllt av mörker, djup och melankoli. Det nya albumet är inget undantag från detta. Gitarristen Esa Holopainen beskriver Circlesom följande: “To put it in a few words, it’s compact, brilliant, fresh and still has all the elements you expect from AMORPHIS”.

Vi är fulla av förväntan för det nya albumet, och med den arsenal av tidigare material som bandet besitter känns en konsert med AMORPHIS under 2013 otroligt efterlängtad. I december ska vi stå redo för Tomi Joutsens dynamiska och urstarka röst som tillsammans med resten av bandets medlemmar får oss att stolt vilja skrika ut för övriga världen att Finlands sak fortfarande är vår sak! 

amorphis.net
facebook.com/amorphis

Datum

6.12 – Brewhouse, Göteborg
8.12- Klubben, Stockholm

Biljetter

Göteborg:  Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Kulturbolaget.seEventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

Stockholm: Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Amorphis