• Arrangör
  • Festival

Ljungarocken 2013

Live Nation:

Den 20 februari kunde vi meddela att succéfestivalen från 2011 – LJUNGAROCKEN – blir av igen sommaren 2013. Samma dag släpptes D-A–D, Stiftelsen och The Kristet Utseende som festivalens första bokningar. Idag kan vi bekräfta att även Takida, Marky Ramone´s Blitzkrieg, Sator, Blowball och The Domestic Bumblebees kommer att spela på Ljungarocken som sker den 16-17 augusti i Ljungaverk.


”Ramones har med sin geniala enkelhet blivit förebilder till så många band och så även för oss. Att Marky med band kommer till Ljungarocken är en ära och hur stort som helst. Ljungarocken blir en av väldigt få festivaler vi ska göra i år, det kommer att bli ett framträdande utöver det vanliga.” Takida

Ljungarocken arrangeras av Takida i samarbete med Live Nation. Festivalen hade premiär sommaren 2011 med stor framgång. Takida, Graveyard, Imperial State Electric och Dead By April spelade och biljetterna sålde slut.

I år skalas festivalen upp, en dag läggs till och internationella bokningar som D-A-D och Marky Ramone´s Blitzkrieg är ett faktum. Festivalgeneralerna själva, Takida, ställer sig på scen inför hemmapubliken och även årets rockfenomen Stiftelsen. Tillsammans med Sator, Blowball, The Kristet Utseende och The Domestic Bumblebees kan vi garantera att Ljungarocken blir mellansveriges stora musikhändelse i sommar.

Festivalen går mot samma succé som tidigare och biljetterna säljer i rasande fart. I och med att Ljungarockens spelschema börjar ta sin form kan vi även släppa ett begränsat antal endagarsbiljetter. Biljetterna släpps i detta nu.

FREDAG 16 AUG
D-A-D
Stiftelsen
Sator
Blowball

LÖRDAG 17 AUG
Marky Ramone´s Blitzkrieg
Takida
The Domestic Bumblebees
The Kristet Utseende

Fler band tillkommer

Hemsida: www.ljungarocken.com

 

MARKY RAMONE´S BLITZKRIEG
En man som inte behöver någon vidare introduktion. Marky Ramone är mest känd för sin 15-åriga tjänst bakom trumsetet för legendariska Ramones. På sitt mäktiga CV kan Marky också tillägga sin del som hörnsten i grundandet av The Voidoids som var stilbildande Richard Hell’s band under många år.

Att denna punkikon nu kommer till den svenska bygden Ljungaverk för att lira gamla klassiker är stort. Riktigt stort.

TAKIDA
Takida är ett av Sveriges största rockband. Samlingsplattan A Lesson Learned (The Best of Takida) släpptes i slutet av 2012 tillsammans nyskrivna låten Swallow (Until You’re Gone).

Ångebandet fick sitt stora genombrott 2007 med tracksettan Curly Sue, och har sedan dess radat upp hits som, Handlake Village, The Things We Owe, Never Alone Always Alone, Haven Stay och multiplatina singeln You Learn.

Under våren 2012 gjorde bandet succé med turnén ”The Burning Heart tour” som blev utsåld på förhand och just nu är de ute på vägarna med den akustiska ”The Boxroom Tour”.

SATOR
De kallades Hultsfredsfestivalens enda husband under 90-talet och med fler sjuor, splittar, album och medverkan på samlingsskivor än du kan räkna till under bältet blir det garanterat kompromisslös rock’n’roll! Som grädde på moset är de högst aktuella med nya plattan Under The Radar och med en fantastisk festivalsommar i ryggen är de troligen bättre än någonsin.

THE DOMESTIC BUMBLEBEES
Svenska trion The Domestic Bumblebees är bandet som – både musikaliskt och estetiskt – tar oss tillbaka till 50-talet. Bandet är kända för sin explosiva blues/rock ’n’ roll som får publiken att misstänka att de sålt sina själar för att denna diaboliska instrumenthantering. På Ljungarocken kommer bandet bidra med ett sjukt gung!

BLOWBALL
Blowball bildades 1996 av Tomas Wallin, Mattias Larsson och Per Söderström. Under åren har de släppte en kassett och några mini-CD’s och spelat en hel del från Umeå till Stockholm.

Med en ny trummis och ytterligare en gitarrist firade bandet 10 år 2006 och släppte då fullängdaren Phoenix. Vid det här laget hade Tomas & Mattias fullt upp med Takida och Jens skördade framgångar med Corroded så Blowball lades på is. 2013 dammas instrumenten av och Blowball lovar gammal hederlig skatepunksinferno på årets upplaga av Ljungarocken!

D-A-D
De danska rockhjältarna har spelat tillsammans mer än 25 år och släppt 11 studioalbum och 3 livealbum. D-A-D har flertalet gånger spelat på Sweden Rock’s största scen, samt Sundsvalls Gatufest och Peace & Love. I sommar kommer de till Ljungaverk, förbered er på något alldeles extra.

STIFTELSEN
Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen för ungefär ett år sedan. Ingen var nog förberedd på vilket gensvar första singeln Vart jag än går, skulle få. Låten blev 2012:s mest spelade låt och har sålt 4xPlatina! Det efterföljande debutalbumet Ljungaverk gick rakt in på Sverigetopplistans andraplats och har nu sålt Platina. Fira framgångarna med bandet när de spelar på Ljungarocken i sommar!

THE KRISTET UTSEENDE
Det smått legendariska bandet The Kristet Utseende bildades tidigt 90-tal och musiken var starkt inspirerad av band som Misfits, Slayer och Dwarves. Bandet är välkänt för sina texter som ofta handlar om drogliberalism, religion, sexualitet och mysticism.

Datum

16-17 aug, Ljungaparken i Ljungaverk.

Biljetter

Endagsbiljetter kostar 395 kr + serviceavgift och tvådagarsbiljetter kostar 595 kr + serviceavgift. Biljetterna säljs via LiveNation.seTicnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.