• Festival

Live Nation

Vi håller vårt nyårslöfte om att presentera fler artister till årets festival. Redan idag kan vi avslöja namnen på fem nya bokningar, som gör Slipknot, Korn och Sabaton sällskap under Metaltowns tionde sommar i Göteborg.

Nya bokningar:
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Katatonia
Amaranthe

www.metaltown.se

 

The Dillinger Escape Plan 

De har kallats världens farligaste band. New Jersey-gruppen som sedan 1997 har gett vredesenergin ett ansikte. Unika i sitt sätt att få sin våldsamma intensitet att även kännas på skiva. Att uppleva Dillinger Escape Plan på scen är dock som centrifugeras till chocktillstånd och glädjerus. Det här gänget är en liveakt utöver det vanliga.

Nu följer de äntligen upp den snart tre år gamla ”Option Paralysis” med ett helt färskt album och beger sig ut på världsturné. Vi har tidigare haft äran uppleva dem på Metaltown och ser återigen fram emot att bli överrumplade av gitarrattacker och uppvisningar i euforisk experimentlusta.

The Devil Wears Prada

Amerikanska The Devil Wears Prada tillhör det yngre gardet som de senaste åren drivit den hårda musiken framåt med sin energifyllda metalcore och vansinneskonserter.

Det är inte ens sju år sedan bandet albumdebuterade med ”Dear Love: A Beautiful Discord”. Med en produktivitet och kreativitet som inte går att jämföra med mycket annat släppte de förra hösten sitt fjärde album ”Dead Throne”. Tillsammans med producenten Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage skapade de något av ett mästerverk som dessutom gick direkt in på den amerikanska albumlistans tiondeplats.

Between The Buried And Me 

Med sin progressiva metal har North Carolina-bandet, med sex album och en evig strävan om att utforska nya musikaliska marker, funnit en alldeles egen värld. Deras ovilja att följa regler och konventioner är också deras styrka. Between The Buried And Me river murar och krossar barriärer med sin genialiska och stenhårda metal.

De senaste åren har bandet turnerat med storheter som Lamb of God, Killswitch Engage, In Flames och Children of Bodom. I höstas gjorde de en Europaturné på egen hand som tog dem till Sverige för två spelningar. I sommar intar Between The Buried And Me Metaltown!

Katatonia

Bandet som med 20 år på nacken och en imponerande rad album blivit en av Sveriges mest hyllade hårdrocksexporter. Redan vid 1993 års EP Jhva Elohim Meth stod det klart att detta var någonting speciellt. Bandets sound har gått från drömsk och atmosfärisk black metal till tungsint doom, för att sedermera utvecklas till en säregen form av depressiv rock. Utan att förlora Katatonias särpräglade känsla.

Genom intensivt turnerande och en aldrig sinande ström av ny, kreativ och hård musik och har de med åren vuxit sig större och starkare i världens alla hörn. Med sina senaste skivsläpp har de också vidgat sitt musikaliska spektrum från sina rötter i metalscenen till den progressiva rock som bland annat Opeth och Anathema också omfamnat.

För några månader sedan kom bandets nionde album ”Dead End Kings” som mottog fantastiska recensioner. I juli är det dags för Katatonia att inta Metaltown.

Amaranthe

Svenska Amaranthe dök för ett par år sedan upp som ett av de hetaste hårda skandinaviska banden och fick skivbolagen att hamna i fight om deras uppmärksamhet. Med stort kontrakt i handen gick de in Hansen Studio, som bland annat ligger bakom Volbeat, för att spela in sin självbetitlade debutskiva.

Resultatet slog de flesta med häpnad och plattan gick tog sig in på topplistor världen över. På Bandit Rock Awards tog de dessutom hem priset för årets genombrott. 2013 betyder nytt album och världslansering av det göteborgska metalbandet.

Efter den närmast legendariska spelningen på Metaltown för två år sedan återvänder i sommar Amaranthe till festivalen.

Klara sedan tidigare:
Slipknot, Korn, Sabaton, Danko Jones, Graveyard, Marduk, Witchcraft, Bombus

Datum

Metaltown 2013 – Göteborg Galopp 4-5-6 juli

Biljetter

Biljetterna säljs via Metaltown.se,Eventim.se samt Eventims Callcenter 0771-651 000.

Festivalpass 3 dagar:
1995 SEK

Festivalpass 2 dagar:
1595 SEK

mt_600