• Arrangör

dregenpress1

Nu kan vi meddela att Märvel och Mary’s Kids öppnar för Dregen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det är i november Dregen, Märvel och Mary’s Kids åker på turné för att ge fansen allt de behöver och lite till. Turnén sätter fart med tre datum i Finland och därefter är det dags för Sverige, Danmark och Norge att smaka på samma medicin. 

Märvel
Märvel släppte sin tredje fullängdare Warhawks Of War 2011 som även Dregen gästade på och bland annat hyllades i den ledande musiktidningen Classic Rock Magazine och singeln Blood Harmony spelades flitigt på P3. Turné i Europa följde och 2012 släppte de vinylsjuan METALHEAD och gjorde ett fåtal spelningar på bland annat Muskelrock och Skogsröjet. Dolda av östgötska fält av raps och salix har de växt sig större och hårdare och album nummer fyra väntar runt hörnet.

Just nu spelar de in sitt fjärde album och de startade nyligen en kampanj på Pledgemusic.com för att släppa det kommande albumet på 12 tum vinyl, där de även skänker 3% av intäkterna till Cancerfonden. Albumet vars detaljer kommer att avslöjas i Pledgemusics blogg de närmaste månaderna, släpps i början av nästa år på Linköpingsetiketten Killer Cobra Records.

Mary’s Kids
”Jag känner till få band som stretat på så hårt i motgångar och kaos. Att Mary’s Kids sedan envisas med att komma styrkta och bättre genom varje svacka är inget annat än heders- & beundransvärt. Medan bandmedlemmar genom åren kommit & gått har essensen av M.Ks härdats och förädlats till något i denna dag så ovanligt som värdig, jag vill nästan säga nobel Punkrock. Där finns inget gulligt med Mary’s Kids. Med sina rötter tydligt förankrade i tidig nordamerikansk punk/HC har M.Ks aldrig blygts att med frustrerad förtvivlan gapa ut sin egna förvildade post-rock ´n roll. På Say No! har Mary’s Kids tagit hela paketet ytterligare en bit mot sin diamantskarpa spetts. Kanske inte mil vis från tidigare alster handlar det här om en förädling och ett förvaltande av det egna soundet. De känns både argare och svängigare än någonsin & intar så med all rätt sin plats som ett av Stockholms ledande turnerande punkrock band. Nya plattan kommer med all säkerhet & rätt, att gå till historien som den pärla det är.”

Kenny Håkansson

Dregen
Ända sedan Backyard Babies bestämde sig för att ta en paus 2010, så har ryktena om Dregens solodebut florerat och nu är den efterlängtade plattan äntligen här! Den 25 september släpptes det självbetitlade albumet som är producerat av mångfacetterade Pär Wiksten, Dregen själv och mixat av rutinerade Michael Ilbert.

Första smakprovet från soloskivan blev singeln Just Like That som spelats flitigt på radio. Nu kommer singel nummer två: Flat Tyre On A Muddy Road, en annorlunda duett med gripande text som Dregen gör tillsammans med aktuella Titiyo.

Dregen har många strängar på sin lyra. I början av hösten släppte han även en bok, en självbiografi som gjort stor succé. Men först och främst är det musiken som gäller för Dregen. Och nu är det dags att för första gången ställa sig på scen som soloartist, uppbackad av musikerkollegorna Hux Nettermalm (trummor), Martin Tronsson (bas) och Michel Santunione (gitarr).

Turnédatum

6.11  Turku, Klubi Turku (FI)
7.11  Helsinki, The Circus (FI)
8.11  Tampere, Klubi Tampere (FI)
13.11  Stockholm, Tyrol + support Märvel och Mary’s Kids
15.11  Jönköping, Denim & Leather Rock Club
16.11  Köpenhamn, High Voltage (DK)
20.11  Göteborg, Pustervik + support Märvel och Mary’s Kids
21.11  Malmö, KB + support Märvel och Mary’s Kids
22.11  Oslo, John Dee (NO)
23.11  Bollnäs, Tuppens Danskrog

Länkar

Dregen.se
Dregen på Facebook
Live Nation (För biljettinformation)