• Arrangör

Live Nation

Mot slutet av månaden släpps Free Falls debutalbum Power & Volume. I samband med detta kommer bandet att bege sig på sin första vårturné. Den inleds i Visby 2 mars, och avslutas i Göteborg 30 april.

Rockens sanna DNA har alltid varit djurisk, minimalistisk och utan extravaganzer eller onödiga ornament. Allt annat kan ses som grepp för att täcka upp brister i musiken. Tacksamt är det då att vi år 2012 fortfarande kan hitta band som inte bara blottar denna truism utan även för den rakt in i rampljuset. Free Fall är rak och brutal hårdrock så som vi minns den. Inga ockulta kulisser, inga drogmålade dukar –  endast klassisk rock som lånar ett öga mot gamla hjältar och ett öga mot framtiden. Som det ska vara.

Mattias Bjäred (The Soundtrack of Our Lives) och hans gamla kompis Jan Martens har med Free Fall precis skördat frukten av ett frö som såtts för tio år sedan. Tankarna om ett riktigt rockband hade alltid funnits där. Tillsammans med Ludwig Dahlberg (The International Noise Conspiracy) och mannen bakom den riviga rösten, Kim Fransson, har de plöjt igenom sina hjärtan och låtit dem ljuda sitt värsta primal skrik. I samma andetag som man talar om The Stooges, “tidiga” Van Halen, Led Zeppelin eller AC/DC kommer vi känna av orkanen som utgör Free Fall.

Free Fall gör tidlös musik som kommer att agera soundtrack till det uppsträckta mittenfingret; för vår generation, för gårdagens och för morgondagens har de destillerat ner allting till sin sanna energiska essens. Power & Volume, bandets debut, dyker upp i slutet av februari.

Datum

2.3 Visby, Bistro Borgen
7.3 Köpenhamn, Amager Bio
8.3 Helsingborg, The Tivoli
9.3 Lund, Mejeriet
15.3 Stockholm, Debaser Slussen
29.3 Växjö, Kafé De Luxe
20.4 Malmö, Debaser Malmö
30.4 Göteborg, Pustervik
Fler datum tillkommer.


Biljetter till respektive konsert hittas på Livenation.se

FreeFall2012