• Arrangör
  • Festival

Getaway

 

Mitt i köldknäppen känns sommaren vid Gasklockorna kanske extremt långt borta. För att hålla fanan högt och modet i behåll känner vi att det är lika bra att fylla på line-upen ytterligare. I sommar på Getaway Rock Festival kommer vi nämligen att få avnjuta Within Temptation’s storslagna och svulstiga syn på hårdrock, Gamma Ray’s melodiska power metal, Whitechapel’s stenhårda dödsmetall och riktig high energy trash från 4ARM!

 

Holländska Within Temptation vet vad de är bra på och kompromissar inte sin tro på den gotiska, symfoniska rock och metal gruppen spelar. Och varför skulle de? Med över 3 miljoner sålda album och DVDs och ett 30-tal guldskivor i trunken välkomnar vi dem till Gävle i sommar och garanterar att sångerskan Sharon den Adels älvliknande gestalt med all säkerhet kommer att försätta oss i trans.

Tyska Gamma Ray, med Kai Hansen i spetsen, har under sina 25 års spelande förvaltat landets power metal sound med bravur. Med dubbla baskaggar, starka melodier och Hansens legendstatus har de nått stora framgångar världen över som en av Tysklands tyngsta metal-akter. När kungarna av melodisk power metal intar scenen kommer den brölande allsången eka ända ner mot de tyska alperna och tillbaka igen.

När dödsmetallskallarna Whitechapel från Knoxville i Tennesse tvingades ställa in sin europaturné tidigare i höstas var vi många som blev ordentligt besvikna, vi hade sett fram emot en kväll fylld av brutal och hänsynslös deathcore. Därför är det med stor glädje vi kan bekräfta den stenhårda sextetten till sommarens festival, där de tillför en viktig del för det slutgiltiga programmet.

Dessutom, ändå från Australien, kommer 4ARM med sin högenergiska thrash från den våg av core som annars dominerar den pyrande hårdrocksfloran. Ifjol gjorde 4ARM succé på Download Festival, i år är det Getaway Rock Festivals tur- raise your 4arms & get ready to thrash!

Läs mer om artisterna i dagens släpp på: www.getawayrock.se/artister

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.
Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Trivium, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie och Alcest. Fler akter tillkommer.
Biljetter säljs genom Eventim; www.eventim.se/getawayrock

within-temptation.com

gammaray.org

whitechapelband.com

www.4arm.net

 

319886_10151288172201785_379525670_n