gary-clark-jr_press_photo-credit-frank-maddocks__001a89bb51bb5ea9080df77e475512e9

Han har jämförts med gitarrjättar som Jimi Hendrix och Steve Ray Vaughan samt ses av många som Texas-bluesens stora framtidshopp. Den 4 mars står den otroligt begåvade Gary Clark Jr. på Debaser Slussens scen i Stockholm. Biljetterna släpps den 14 december.

Influerad av vitt skilda genres som blues, jazz, soul, country och hiphop har den amerikanske musikern Gary Clark Jr. skapat ett sällsynt tilltalande sound byggt på fuzzgitarr och sammetslen röst. Framgångarna har varit stora och paralleller har dragits till gitarrikoner som Steve Ray Vaughan och Jimi Hendrix. Han har dessutom delat scener med storheter som B.B. King, Mick Jagger och Jeff Beck.

2011 utsågs Clarks skiva The Bright Lights EP till en av årets femtio bästa album av tidningen Rolling Stone vilket också är en bedrift som uppföljaren nu lyckats med för året 2012. Detta färska studioalbum går under namnet Blak and Blu och hamnade som välförtjänt etta på Blues Album Chart och fick en tjusig sjätteplats på Billboard-listan.

Den 4 mars uppträder Gary Clark Jr.Debaser Slussen i Stockholm. Det är ett unikt tillfälle att få ta del av gitarristens repertoar som visar hur blues och rock’n’roll ligger till grund för många andra genrers.

www.garyclarkjr.com

Datum

4.3 – Stockholm, Debaser Slussen

Biljetter

Biljetterna kostar 195 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation, Debaser och Ticnet.