• Arrangör
  • Festival

Gefle

De amerikanska death metal-pionjärerna Obituary har varit med ända sedan genren startade. Det känns helt rätt att Gefle Metal Festival redan på festivalens första år har med de här legenderna. Med plattor som ”Slowly We Rot” och ”World Demise” i bagaget vet vi att de kan leverera riktigt stark och brutal metal.

Thrash metal-bandet Holy Moses med Sabina Classen i spetsen har förgyllt hårdrocksvärlden med sin råa metal ända sedan de bildades i Tyskland 1980. Nu är det dags för alla thrash-fans att välkomna dem tillbaks till Sverige.

Det är kul att inte bara ha band från Sverige, USA, Storbritannien och Tyskland på Gefle Metal Festival. Polens största bidrag till hårdrocken är utan tvekan death metal-akten Vader. Senaste plattan ”Tibi Et Igni” kom 2014 och precis som bandets alla tidigare releaser är det death metal i sin allra bästa form.

Gregor Mackintosh är inte bara gitarrist i Paradise Lost, han driver även bandet Vallenfyre där han är sångare. På gitarr ser vi Hamish Glencross från My Dying Bride. De har släppt två fullängdsplattor med högkvalitativ extrem metal.

GEFLE METAL FESTIVAL – Ny Festival i Gävle 15-16 Juli, 2016 – köp biljett HÄR