Ghost(2)

Det svenska världsbandet Ghost är äntligen tillbaka på svensk mark. Ett nytt album kommer att släppas i slutet av sommaren men innan dess väntar en handfull större konserter under den nordiska festivalsommaren. Innan den stora premiären på Sweden Rock Festival värmer man upp med en exklusiv och intim konsert i bandets hemstad Linköping, onsdag 3 juni på nattklubben Doom.

Biljetterna släpps torsdag 7 maj kl 9.00 via www.LiveNation.se.

Någon gång under 2008 bildades det mytomspunna och mystiska metalbandet Ghost någonstans på den Östgötska slätten. Sedan dess har bandet hyllats, samtidigt som man har hållit sina identiteter hemliga.
Det enda vi vet är att bandet nu leds av sångaren Papa Emeritus III, den tredje i successionsordningen, uppbackat av de fem bandmedlemmarna – enbart kända som The Nameless Ghouls.

Bandet har haft den mörka sidans motsvarighet till en solskenshistoria, med hyllade recensioner, utsålda konserter och släpp som debutalbumet Opus Eponymous, som nominerades till en Grammis för årets hårdrock/metal 2012 samt uppföljaren Infestissumam som vann i samma kategori under 2014 års gala.

Med sin nyskapande blandning av heavy metal, black metal, doom metal och hårdrock i kombination med en hög chockfaktor, teatraliskt uttryckssätt och genomgående satanistiska teman i texterna så är Ghost ett av världens mest intressanta band. De har också lockat till sig hyllningar från ikoner som James Hetfield (Metallica) och Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), den senare som de också har jobbat med, bland annat på EP:n If You Have Ghost som Grohl producerade.

Bandet har spelat världen över och man har bland annat delat scen med Iron Maiden, Metallica, Alice In Chains, Slayer och spelat på de största festivalerna och scenerna världen över.

Det blir en ockult och mörk ritual som måste upplevas på plats. Ett oerhört högt tryck på biljetterna förväntas när de släpps: torsdag 7 maj 09.00.

www.ghost-official.com

Datum:
3.6 – Linköping, DOOM