• Festival

Ghost

 

Aktuella med sitt andra album Infestissumam hyllas de nu världen över. De är dessutom ett av de mest efterfrågade banden till årets festival. Vi kan nu stolt bekräfta att svenska Ghost i sommar förgyller Metaltown med ett mäkta efterlängtat besök.

Den totala mystik och ockultism som omger bandet är givetvis högst påtagligt. Ghost har på ett sällsynt sätt lyckats kittla och trollbinda en hel värld med sin gåtfulla uppenbarelse. Men det som gör bandet intressant är att de är så oändligt mycket mer än bara en spännande skepnad. Ghost är ett av världens just nu mest intressanta och övertygande metalband.

Under 2010 spreds ryktet om bandets existens. Men medlemmarnas identiteter har från första stund förblivit en hemlighet. Bandets spelningar och den visuella upplevelse de också innebar gjorde direkta avtryck. När sedan det mäktiga debutalbumet Opus Eponymous släpptes slog det ner som ett monument i metalvärlden. Med framgångarna följde en massiv turné, med bland annat hela 50 spelningar genom USA.

Nu är Ghost tillbaka med den purfärska uppföljaren Infestissumam. Tillsammans med den amerikanske demonproducenten Nick Raskulinecz har de skapat ett rent mästerverk som nu hyllas världen över. Ett mästerverk vi nu ser fram emot att få uppleva på Metaltowns scen i sommar.

Mer info:
www.metaltown.se

KLARA ARTISTER
Ghost
Slipknot
Korn
Motörhead
Sabaton
Danzig
Meshuggah
All That Remains
Danko Jones
Soilwork
Kvelertak
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Asking Alexandria
Clutch
Pentagram
Graveyard
The Sword
Marduk
Katatonia
Naglfar
Love and Death
Amaranthe
Witchcraft
Bombus
Crunge

Datum

Metaltown 2013 – Göteborg Galopp 4-5-6 juli

Biljetter

Festivalpass 3 dagar: 1995 SEK
Festivalpass 2 dagar: 1595 SEK
Endagsbiljett (tors): 695 SEK
Endagsbiljett (fre/lör): 895 SEK

www.metaltown.se/kop-biljett