• Arrangör

 

ghostLive Nation

I december förra året utförde Ghost en mörk ritual i Linköping, den plats som enligt rykten är deras ursprung. Nu ska Sverige få ytterligare en chans då de den 28 mars intar Tyrol i Stockholm. Biljetterna släpps onsdag den 30 januari.


Bandet vars signum av mystik, ockultism och hemlighetsfullhet har med sina teatrala shower trollbundit en hel värld, något vi förstod anledningen till då de trollband hela Scandinavium under P3 Guld-galan för drygt en vecka sen då nya singeln ”Secular Haze” framfördes. Låten är första spåret från kommande albumet ”Infestissumam” som släpps under våren och som är inspelat i Nashville av den amerikanske demon-producenten Nick Raskulinecz (Death Angel, Foo Fighters, Alice In Chains mfl).

Ghost ryktats ha bildats någon gång under 2008, enlig sägnen på den dimfyllda Östgötaslätten. Bandets stora hype tog fart under 2010 och medlemmarnas identiteter har sedan starten varit en hemlighet som byggt på mystiken kring bandet och förstärkt de visuella upplevelserna i bandets uttrycksformer. Sedan dess har de haft den mörka sidans motsvarighet till en solskenshistoria, med hyllande recensioner och nominering till årets hårdrock för debutalbumet ”Opus Eponymous” på Grammis-galan.

Efter idogt turnerande runtom i världen, med bland annat 50 konserter i USA, återvänder de alltså till Sverige igen i mars. Live bjuder Ghost på en ritualistisk mörkermässa bestående av ockulta lovsånger, blodisande harmonier och en tyngd som får dig att vilja knäfalla till sataniska makter.

www.ghost-official.com

Som om detta inte vore nog har de dessutom med sig både Switchblade och Dead Soul denna kväll.

Switchblade
Ända sedan starten 1997 så har Switchblade gått sin egen väg och aldrig gjort det lätt varken för lyssnaren eller sig själva. Nu har bandet nyligen släppt sitt sjätte album som är, precis som dom fem tidigare albumen, självbetitlat och responsen har varit väldigt bra med genomgående hyllande recensioner. Albumet är nu nominerat till en Grammis för Bästa Hårdrock/Metall 2012 och även ett Manifestpris för Bästa Hårdrock 2012.

Bandet, som sedan 3 år tillbaka är en duo, har på senaste albumet bjudit in en handfull ansedda gäster i form av Per Wiberg (ex-Opeth, Spiritual Beggars, Candlemass) på Hammondorgel, Jonas Renkse (Katatonia) på sång, David Johansson (Kongh / The Eternal Void) på sång och ”The Cuckoo” (Terra Tenebrosa) på sång.”

Dead Soul
Förödelse är inte den enda tänkbara utgången av en kollision. Alternativet kan också vara att något nytt får plats att födas. Dead Soul är ett musikaliskt möte där analogt möter digitalt, logik möter

kaos, maskin möter människa. Resultatet? Kolsvart elektronisk undergångsblues i symbios med industriellt ursinne. Kompromisslöst och utan ursäkter presenterar Dead Soul en dystopisk bild av sin samtid men alltid med en knuten näve och stadig blick.

”I won’t do as I’m told ’cause the truth will be unfold. I won’t be your slave, I won’t dig my grave”.

Ur They will pay (Dead Soul 2012)

Datum

28.3 – Tyrol, Stockholm

Biljetter

Biljetterna kostar 280 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.seTicnet.se / 077-170 70 70 samt  Ticnet-ombud.