• Arrangör
  • Festival

Rockfest final poster

Göteborg Rockfest har släppt den slutliga banduppställningen. Festivalen går av stapeln den 24-25 april i Göteborg på Sticky Fingers. Två dagar, två scener, 22 band och fyra våningar med enbart rock.
Officiellt Facebook-event går att finna här.

Biljetter finns att köpa via Biljettforum.se
1-dagsbiljett fredag/lördag 180:- (+20kr avgift)
2-dagars biljett 350:- (+ 30kr avgift)

Nytillkomna band vid sista släppet:

Dead Lord
Huvudstadens mesta rockband sett till procenthalt. Med grunden i Thin Lizzys gitarrdrivna och melodiösa hårdrock har man byggt ett tidlöst sound som man gång på gång visat upp runtom i Europa. Ett liveband av högsta kaliber och en gitarrattack utan dess like. Det blir rock.
https://www.facebook.com/deadlordswe

Dynamite
Småland är källan till hårdrock, det är en sanning värd att upprepas. Ett av de mest framträdande banden som kommit fram på senare år är Dynamite. AC/DC-ådran genomsyrar hela soundet och denna rockmaskin frågar inte om lov innan den kör över allt i dess väg.
Första Göteborgsspelningen på mycket länge, det blir ett kärt återseende.
https://www.facebook.com/dynamitesweden

Lancer
Karlstadbandet Lancer är högaktuella med sin andra platta Second Storm som släpps i april.
Bandet startades 2009 och spelar melodiös metal av det traditionella slaget. I senaste numret av Sweden Rock Magazine hyllas bandets nya skiva och publiken i Göteborg kan vänta sig ett lika hungrigt som slagkraftigt band på scen.
https://www.facebook.com/lancermetal

Night
En av Linköpings främsta hårdrocksexporter på senare år är Night. Efter hårt turnérande, bland annat tillsammans med Ghost B.C, är det dags för detta gäng att återvända till Göteborg Rockfest med sin nysläppta platta Soldiers In Time. Publiken kan vänta sig en rejäl dos klassisk hårdrock med rötterna i det tidiga 80-talets brittiska sound.
https://www.facebook.com/heavymetalinthenight

Reach
Sedan 2012 har Stockholmsbandet Reach bjudit på högklassig melodiös rock åt AOR-hållet. Gitarristen Ludvig Turner blev under 2014 rikskändis då han kom fyra i Idol, i Göteborg får vi istället se hans gäng sätta plattan i mattan och bjuda på en bombastisk liveshow.
https://www.facebook.com/reachofficialsweden

Gasoline Stars
Den som har saknat sleazeinfluensen i årets festival behöver ej frukta, Gasoline Stars från Göteborg tar sitt avstamp i den klassiska 80-talsscenen med band som Ratt, Poison, Cinderella etc.
Fullt ställ, fullt glas och detta hårt arbetande band kommer bjuda på både nytt och gammalt live.
https://www.facebook.com/gasolinestars

Lyckliga Gatan
Lyckliga Gatan är ett nytt punkband från Göteborg som plockar influenser från punkens tidiga år i Storbritannien och tar stundtals vid där band som Ebba Grön och Attentat satte standarden. Argt och vitalt med en klar lokal förankring i hemstaden Göteborg.
Bandet finns inte på nätet, förutom Spotify, för den som vill njuta av bra punk är det live som gäller.