• Festival

Göteborg Rockfest

Göteborg Rockfest kan nu presentera de första släppen till den sjätte upplagan av festivalen som går av stapeln den 6-7 maj 2016 på Sticky Fingers i Göteborg. Två dagar, två scener och fyra våningar av bara den bästa rocken!
Biljettinfo, event, fler band och ytterligare info kommer inom kort via Facebook-sidan för Göteborg Rockfest.

Klara band 2016:

Horisont
Vi är extremt stolta över att kunna presentera Göteborgs starkaste liveband på senare år till festivalen. Med ett av 2015 års bästa album, Odyssey, har Horisont tagit steget upp ännu en nivå och lagt världen för sina fötter med sin 70-talsdoftande hårdrock.

Hypnos
Med styrka och intensitet har Hypnos tagit stad efter stad med sin retro-attack av boogie och rock. Albumaktuella under första halvan av 2016 med uppföljaren till 2014 års debut.

Saffire
Med det nya albumet For The Greater Good har hyllningskörerna fullkomligt exploderat över Saffire, den storslagna musikaliteten och det klassiska soundet tar lyssnaren på en resa genom tid och rum. En ytterst respekterad live-akt.

Air Raid
Tvingades ställa in medverkan på 2015 års Rockfest pga akut sjukdom, år 2016 gör bandet storstilat återtåg med sin old school-metal som tagit dem på otaliga turnéer i Europa. Spelningen på Göteborg Rockfest blir påpassligt nog startskottet för ännu en turné över kontinenten.

The Black Marbles
Sedan 2009 har The Black Marbles gått i framkant för den rock som tar avstamp i 70-talets mer melodiöst svängiga akter såsom Bad Company, The Faces och Humble Pie. Definitivt en akt man ej vill missa.

Sreamline
Ett av landets främsta stjärnskott inom den melodiösa rocken ligger i startgroparna för den stora lanseringen som börjar i samband med spelningen på Göteborg Rockfest. Med ett kraftfullt sound och ypperligt låthantverk är det inget som står i bandets väg.

Osukaru
Osukaru är ett av få band idag som lyckas fånga 80-talets melodiösa rock och AOR på ett övertygande sätt. Efter 2015 års mini-album Transition blickar bandet stabilt framåt. Bandet gör ett av sina exklusiva liveframträdanden på Göteborg Rockfest.

Grande Royale
Jönköpingsbandet Grande Royale startade som ett hopkok av musiker år 2013, sedan dess har denna stabila garage-akt hunnit skapa sig ett namn och i höstas kom plattan No Fuss – A Piece By Resolute Men. För er som gillar den skandinaviska actionrock-nerven av Hellacopters-stuk.

Adrenaline Rush
Melodiös rock från Stockholm. Bandet startades år 2012 då Tåve Wanning och Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T.) började spela in bandets debutalbum som kom 2014. Man handplockade musiker från olika bakgrund för att skapa den perfekta helheten och nu är denna rockmaskin i full rullning med Göteborg i sikte.

Twin
Med ett sound som liknar en blandning mellan Metallica, Mustasch och Corroded är det alltid lika självklara förväntningar som ställs på Twin: det ska låta som en ångvänt. Över fem år sedan starten står bandet lika bredbent som stabilt på Göteborgsscenen.

Soul Spine
Ett nöjesfält av rock hade inte kunnat bjuda på lika många åkturer som Soul Spine, bandet har med sin musikalitet och sväng lyckats spränga gränser åt samtliga håll. Med rötterna stadigt i sydstatsrocken och Led Zeppelin-groovet förklarar man gång på gång krig mot förutsägbarheten.

Spitting Feathers
Ett hopkok av väl valda festivalveteraner utgör Spitting Feathers, Malmös senaste tillskott inom klassisk hårdrock med basen i det melodiösa och hårfagra 80-talet.
Med ett färdigt debutalbum på väg ut i rampljuset är bandet även redo att göra Göteborgsdebut.