periphery1

Progressiv metal/djent blir inte mycket bättre än med Washington D.C.-bandet Periphery. Ett kvitto på det fick bandet häromveckan när de nominerades till ”Best Metal Performance” på prestigefyllda Grammy Awards 2017 i USA – för låten ”The Price Is Wrong” från senaste albumet Periphery III: Select Difficulty. Periphery är nu på väg att slå sig in bland de allra största och lördag den 13 maj kommer bandet till Fryshuset i Stockholm för sin enda spelning i Sverige!

Biljetterna finns ute NU via www.LiveNation.se!

Bandet har snabbt byggt en fanbase inom progressive metal och är ett av de allra viktigaste banden för utvecklingen av subgenren djent som först skapades av svenska Meshuggah, ett band som också influerat Peripherys musik genom åren. Periphery har även influerats av band som Deftones (som man också har turnerat med), Tool, Shane Gibson, Opeth och många fler – enligt Misha Mansoor själv.

2010 kom den självbetitlade debuten och uppföljaren Periphery II: This Time It’s Personal släpptes 2012. Men det var först förra året som den stora framgången kom, med det hyllade dubbelalbumet Juggernaut: Alpha/Juggernaut: Omega.

Nu är bandet aktuella med sitt femte album och den tredje upplagan i bandet självbetitlade albumserie. Periphery III: Select Difficulty har hyllats och den Grammy-nominerade singeln The Price Is Wrong slog ner som en bomb i metalvärlden. Får vi se ett Grammy-vinnande band på Fryshuset den 13 maj tro?