• Arrangör

Graveyard till press release

Internationellt hyllade rockbandet Graveyard är äntligen tillbaka. Den 25 september släpps det efterlängtade fjärde albumet Innocence & Decadence och i oktober premiärspelas låtar från albumet under deras höstturné med tre exklusiva spelningar i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Bandets självbetitlade debut och uppföljarna Hisingen Blues och Lights Out har mynnat ut i stående ovationer och spaltmeter av nyuppfunna superlativ. De senaste åren har Graveyard turnerat både på egen hand och tillsammans med storheter som Mastodon, Soundgarden, Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple. Det fjärde albumet är inspelat i Atlantis-studion med hjälp av Johan Lindström och Janne Hansson, och i samband med inspelningen har bandet också genomfört ett medlemsbyte då Truls Mörck, som spelade gitarr på bandets första skiva, är tillbaka för att ersätta Rikard Edlund bakom basen.

Graveyard berättar själva om det stundande albumsläppet och den kommande turnén: ”Alla som vet något, vet att den som väntar på nåt gott, den väntar alltid för länge. Så därför tänkte vi låta er vänta precis rätt mängd tid – tills september. Då kommer vår nya skiva: Innocence & Decadence. Det är en skiva fylld till bredden med både det ena – och eftersom vi vet att några kanske undrar och oroar sig – så har vi slängt in en hel del av det andra också. Tillsammans med Johan Lindström och Janne Hansson spelade vi in den i Atlantis. Dessa herrars talanger i kombination med att få spela in i en sån godispåse som Atlantis, har gjort att det enligt dom säkra källor vi själva är, låter förbannat bra. Med en ny skiva färdig så är det bara en sak kvar – turnera som om det vore 2015!

Datum:
16.10 – Malmö, KB
17.10 – Stockholm, Münchenbryggeriet
23.10 – Göteborg, Pusterviksteatern

Här ser du Graveyard i sommar:
19.6 – Halden, Tons Of Rock
27.6 – Steinkjer Festivalen
24.7 – Skjerjehamn, Utkant Festivalen
7.8 – Gävle, Getaway Rock

Biljetter till KB i Malmö släpps torsdag 18 juni kl 10.00.

Biljetter till Pustervik i Göteborg släpps torsdag 18 juni kl 10.00.

Biljetter till Münchenbryggeriet i Stockholm släpps måndag 22 juni kl 09.00.

Samtliga biljetter säljs via www.LiveNation.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.