• Arrangör

1557533_10154745200245704_1237581096438224316_n
Ikväll är vi kungar, Movits! och Hardcore Superstar till festivalen Where’s the Music? i Norrköping

Idag slår vi på stora trumman och släpper några riktigt roliga akter till Where’s the Music? i Norrköping 12-14 februari 2015. Det de alla tre har gemensamt är att de är väldigt stora i Sverige – internationellt har de däremot fortfarande mycket mark att slå. Vi talar om inga mindre än Petter, Ison & Fille, Lilla Namo och Rosh som kommer att framträda under parollen ”Ikväll är vi kungar”, samt omåttligt populära Movits! och hårdrocksgiganterna i Hardcore Superstar.

I vår ger sig den svenska hiphop-eliten ut på en gemensam Sverigeturné med turnépremiär på Where’s The Music! Våren 2015 är Ikväll är vi kungar tillbaka och förutom PetterIson & FilleDJ Sleepy ochDJ Taro medverkar även Lilla NamoRosh och sångerskan Blen. Det blir en fullspäckad konsert där några av landets vassaste rappare tillsammans framför svenska hiphop-klassiker.

Troligtvis kan du redan historien om den svenskspråkiga äppelknyckarjazztrion som hamnade på en amerikansk talk show och plötsligt hade släppt loss ett internationellt monster, som hållit dem i konstant rörelse över USA och Europa sen dess. Numera, då Movits! hunnit släppa ytterligare två suveräna album, känns det som hände fullt logiskt. Men där och då var det en sensationell händelse – en svenskspråkig trio som sprang in som etta på den amerikanska iTuneslistan för hiphop.

Vi välkomnar även kvartetten Hardcore Superstar till Norrköping, som har kombinerat de vitt skilda genrerna trashmetal och sleazerock till ett unikt sound. Deras låtar är stundtals hårda och aggresiva men med medryckande, melodiösa melodier. Med senaste turnén Dark Decadence Tour och utsålda gig i bland annat Göteborg (Lisebergshallen) och Stockholm (Cirkus), bevisade bandet sin förmåga att locka publiken.

Nästa vecka kommer vi att släppa ytterligare akter och totalt kommer cirka 150 band och artister att spela i Norrköping på 11 scener under 3 dagar. En festivalbiljett till Where’s the Music? kostar 695,- (595,- för studeter med giltligt student-id) och en endagarsbiljett kostar 295,-. Biljetterna säljs via Eventim.

Samtliga hittills klara artister till Where’s the Music? 2015:
Hardcore Superstar, Hello Saferide, Ikväll är vi kungar (Petter, Ison & Fille, Lilla Namo och Rosh), Movits!, Silvana Imam, Style of Eye, Yung Lean & Sad Boys, Adna, Andreas Moe, Beatrice Eli, Caotico, Erik Rapp, Heavy Tiger. Jennie Abrahamson, Kite, Kitok, Merely, Ninsun Poli, Sharks, Spiders, The Hanged Man, Thundermother.

FÖR MER INFORMATION
www.wheresthemusic.se eller följ festivalen på Facebook