• Arrangör
  • Festival

HeavyTiger_Hannola_GetawayRockFestival_AccessRock_2E2A6107

7/8 – 2014

En av dagens bästa spelningar på Getaway Rock Festival står Heavy Tiger för. Det kanske inte är den ultimata speltiden att köra inne i gasklockan på Black Stage samtidigt som Opeth spelar borta på Red Stage, men ryktet om detta bands förträfflighet verkar ha spridit sig och det ekar absolut inte tomt där inne.

De beskriver sin genre som High Voltage Rock n’ Roll och det är verkligen vad det är. I sina snygga, röda scenutstyrslar tar de andan ur publiken med sin imponerande energi och sitt oerhört tighta liveframträdande. Sångerskan och gitarristen Maja Linn ser ut (och låter) som att hon aldrig gjort annat än att stå på en scen och röja. Trummisen Astrid Carsbring vet verkligen vad hon gör bakom trumsetet och besitter dessutom en vansinnigt grym röst. Hon sjunger några låtar själv också samtidigt som hon frenetiskt bankar på där bakom trumsetet. Med basisten Sara Frendins backing vocals levererar de en riktigt grym stämsång och spelningen blir aldrig något annat än riktigt jävla grym.

Jag säger som bandet själva sa ”den första dagen på Getaway Rock Festival börjar lida mot sitt slut och hur skulle den bättre kunna avslutas än med lite Heavy Tiger?!” Se för tusan till att aldrig missa detta band när ni får chansen att se dem.

Betyg: 8/10

Skribent: Tottie
Fotograf: Hannola

Foto: hannola@accessrock.se