Helga omfamnar mörkret och flyr barndomsminnen på nya singeln ‘Mörker’  

Med rötter i Dalarnas djupa skogar är Helga tillbaka från sin vila i vildmarken med den ångestladdade punk-rock låten ’Mörker’. Isolerad i sin stuga med bara gitarren som sällskap hämtar hon inspiration från skönheten i sin omgivning vilket gör hennes låtskrivande till en helt rå process.Helga tar sig an en mörkare sida av rock & roll. ’Mörker’ rymmer en ännu mörkare grunge-rock stämning och hon visar prov på sin tribalesquea sång, taktfasta trumslag och rockgitarr. Det här är en låt som bevisar att den rebelliska och unika punken fortfarande lever. Helga hämtar sin inspiration ur en varierad palett av artister från post-rock till metalscenen och hon gillar till och med att lägga till element från folk- och klassisk musik i mixen.

Hon är känd för sin black metal bakgrund men Helga adderar också en skvätt modern pop i varje inspelning och skapar en excentrisk variant av punk som också ger dig en hårdrocksupplevelse. För att bäst beskriva Helga, tänk dig The Birthday Party blandat med Blood Youth. ’Mörker’ är den första låten från hennes kommande EP ‘The Autumn Lament’ som släpps 20 september 2019 och Helga berättar att hennes nya musik är ”en musikalisk översättning av min inre värld och den fysiska världen. Jag själv älskar reverbdränkt musik och hämtar inspiration från min drömvärld, den daggiga skogen och svensk folkmusik”

I en tid när klimatet är mer hotat än någonsin är det inte mer än naturligt att meditera över vilket skick världen är i, samtidigt som den är full av skönhet är den också tyngd av mörker och melankoli.

För ett par veckor sedan spelade Helga sin första liveshow i den före detta katolska kyrkan i Gävle tillsammans med Jonathan Hulten från Tribulation. Bifogat finner ni lite foton från kvällen då det är värt att lyfta fram och alla recensionerna var magiskt bra från alla som var där samt lokalpressen.

photo credit 📸: Erik Larsson (of Apocalypse Orchestra), full set of photos can be found here

D I S C O V E R
 Spotify: https://open.spotify.com/artist/7qseRh3ouracYc1Sy0NENa
Soundcloud: https://soundcloud.com/helgadalarna
Instagram: https://www.instagram.com/forestchildhelga
Facerbook: https://www.facebook.com/helgadalarna
Bandcamp: https://helgamusic.bandcamp.com

Shefen Dave länkar här skamlöst till hennes favoritlåt av det Helga släppt tidigare: