• Video

Photo Credit: Rob Baker Ashton

FREE SLÄPPS 6:E SEPTEMBER VIA LOMA VISTA RECORDINGS 

Iggy Pop har delat med sig av den första musikvideon från hans kommande album Free som släpps den 6:e september via Loma Vista Recordings. 

Musikvideon till James Bond regisserades av Simon Taylor och spelades in på Sweat Records i Miami. James Bond är den andra låten som släppts från den kommande skivan och har hyllats av bl.a. PASTE som kallar den för ”infectious” och av Consequence of Sound som beskriver den som ”a stylistic shift… magnetic.”

Så här säger Iggy själv om låten: 

Jag vet inte exakt vad hon har för sig, men situationen förändras plötsligt och hon tar över. Och ja, varför inte? Det finns ingenting som jag inte är beredd på att pröva.
Jag har aldrig haft roligare när jag har sjungit in en text. Faiths läsning är så laddad och Lerons produktion och trumpetspel svänger något djävulskt tillsammans med bandet.

Credits:

Iggy Pop – Vocal

Faith Vern – Additional Voice

Leron Thomas – Trumpet

Robin Sherman – Bass

Thomas Glass – Drums

Ari Teitel – Guitar

Med Free följer Iggy Pop upp 2016 års Post Pop Depression – det album som tagit sig högst upp på albumlistorna i hans karriär. 

Ljudmässigt har Free i princip ingenting gemensamt med vare sig sin föregångare eller med något annat Iggy Pop-album. 

Så här skrev The New York Times om albumets titelspår: 

Iggy Pops ’Free’ är kort, atmosfärisk och gäckande. Omgiven av utdragna elektroniska toner från gitarristen Noveller och Leron Thomas spöklika, överdubbade Miles Davis-liknande trumpet, uppenbarar sig Iggys röst bara en kort stund då han sjunger ’I Wanna Be Free’. Låten är både titel- och öppningsspår på hans nya album som släpps i september. Det kan komma att föra oss vartsomhelst. 

Låtlista på Free

1. Free

2. Loves Missing

3. Sonali

4. James Bond

5. Dirty Sanchez

6. Glow In The Dark

7. Page

8. We Are The People

9. Do Not Go Gentle Into That Good Night

10. The Dawn

For further information, stay tuned to Iggy’s site and socials.

Website

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube