• Intervju

Ledjelly


Göteborgska Ledjelly är för närvarande aktuella med singlarna Slipped Down och Ghost, samt en USA-turné i juli.
Access: Rocks Viktor Skatt har tagit pulsen på bandets gitarrist Patrik Andersson angående bandets kommande åtaganden.
(VS är Viktor Skatt och PA är Patrik Andersson)
VS: Hur skulle du beskriva Ledjelly för en person som aldrig hört er eller sett er spela live?

PA: Ledjelly är ett typiskt band för folk som gillar genuin Rock N Roll med en galen gitarrbild, outtröttliga trummor, förstklassig sång och där basen tar stor plats som eget instrument. Ett band som bjuder på ett genuint driv och drar med publiken i ett äventyr där vardagen saknar plats och Rock N Rollen får leva utan några villkor alls!

VS: Ni släppte under slutet av 2015 er debutsingel, Slipped Down, och är nu aktuella med den andra singeln Ghost som släpptes den 9 april. Vad har ni fått för reaktioner och feedback från publiken hittills?

PA: När vi drog igång i augusti 2014, då vi smet ner till Spanien för att medverka i Calatayuds stadsfestival, hade vi inga tankar alls om vad som skulle hända.
Efter att ha släppt singeln och kört både akustiska och elektriska, riviga gig i Göteborg så fick vi en väldigt varmt respons, folk har talat gott om oss och vi har spelats på radio i både Göteborg och Stockholm. Till skillnad från Slipped Down så är Ghost mer av en Rock N Roll-ballad med inslag av alternativ rock, vi tror att folk kommer gilla detta riktigt mycket. Den visar kanske vår kommersiella sida men vi gillar ju att skriva allt möjligt.

VS: Vi fick nyligen veta att ni satt ihop en USA-turné som kommer gå av stapeln i juli. Kan du berätta mer om detta?

PA: Vi släppte som sagt vår första singel redan i december och den har fått sjukt bra respons hitills. Detta innebar även att ögon och öron från andra håll plockade upp oss.
Vi blev kontaktade av en arrangör ifrån USA som ville att vi skulle komma över och köra några gig där för att känna på vattnet, så att säga. Vi kunde inte mer än att gå med på det. USA är ju alltid roligt att spela i, oavsett vilket rännsten man kommer ifrån som band. Vi vet att vi har vad som krävs för detta, så första juli bär det av till Los Angeles och vi är hur laddade som helst!

VS: Berätta om era förhoppningar för året 2016.

PA: 2016 för oss innebär singlar och släppet av vår debutskiva i bakgrunden av våra konstanta spelningar. Vi har alltid haft ett problem att hålla oss i studion när vi får chansen att lira live, det är vad vi är skapta för och det är också anledningen varför skivan tar ett litet extra tag att få ut.
Eftersom vi släpper på eget bolag så har vi ju lyxen att släppa allt när vi känner att det är klart, utan tidspress. Detta året är vår chans att etablera oss på den mängd olika scener som finns runt omkring oss. Vi är riktigt sugna på att sprida vår musik överallt just nu, det är ett flertal släpp på gång för den som är uppmärksam!

VS: Tusen tack för intervjun, lycka till!

PA: Stort tack!

Skribent: Viktor Skatt