BrandsForFans_BeerAndWhiskey-82

Iron Maiden Trooper Ale lanseras i samtliga Systembolagsbutiker

 

Äntligen är väntan över för tusentals Iron Maiden-fans och ölälskare! Måndagen den 2 december lanseras Iron Maidens TROOPER PremiumBritish Ale i samtliga av Systembolagets butiker över hela landet – någonting som gjorts möjligt tack vare bandets legendariskt lojala fans.

TROOPER ale har fått sitt namn från Iron Maidens nionde singel ’The Trooper’, som inspirerats av Tennysons dikt ’The Charge of the Light Brigade’, som skrivits av basisten och en av Maidens grundare Steve Harris. ’The Trooper’ hördes för första gången på skivan ’Piece of Mind’, och har sedan den släpptes 1983 varit en konstant hit med fans över hela världen och även en viktig del av bandets livespelningar.

Ölet bryggs hos Robinsons Brewery i Cheshire, England, där man bryggt real ale i 175 år. Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har personligen varit delaktig i att utveckla receptet tillsammans med Robinsons bryggmästare. Bruce säger; ”Jag har varit ett fan av traditionell engelsk ale så länge jag kan minnas och jag trodde att jag dött och kommit till himlen när jag blev tillfrågad att utveckla vår egen öl.”

TROOPER har skapat rubriker över hela världen med registrerade förfrågningar från 184 länder sedan det lanserades i maj 2013, och en försäljning på över 2,5 miljoner flaskor. Sverige är i högsta grad en del av denna succéhistoria. Iron Maidens svenska fans har, genom sin lojalitet till bandet och förkärlek till riktigt god öl, lyckats höja TROOPER ale från Systembolagets beställningssortiment till att med rekordfart finnas på hyllorna i Systembolagets samtliga butiker.

”Mottagandet av TROOPER ale på den svenska marknaden har varit helt fantastiskt. Fansen har bevisat både produktens kvalitet och Iron Maidens starka ställning på hårdrocks-scenen i Sverige. Lanseringen av TROOPER motsvarar alla högt ställda förväntningar vi hade”, säger Sari H Wilholm på Brands for Fans.

Om Iron Maiden Trooper Ale
Trooper har en djup, gyllengul färg och dofter av citrus och humle. Smaken är djup och karaktärsfull med toner av Golding, Bobec och Cascade humle. Iron Maiden ville skapa en traditionell ale med massor av smak och fyllighet och med en balanserad alkoholhalt. En öl att dricka – en riktig pub-ale

TYP AV ÖL: Ale
URSPRUNG: England
INNEHÅLLER: Malt, vete
HUMLE: Golding, Bobec, Cascade
VOLYM: 500 ml
ALKOHOLHALT: 4,7%
BRYGGERI: Robinson Brewery
PRIS: 27,90 sek
ARTIKELNUMMER: 88889

Om Iron Maiden
Iron Maiden bildades den 25 december 1975 av Steve Harris, basist och huvudsaklig låtskrivare. Bandet är ett av de mest inflytelserika och framgångsrika någonsin inom musikgenrenHeavy Metal och har sålt ungefär 120 miljoner album. Gruppen har givit ut femton studioalbum, åtta livealbum, fyra samlingsalbum, fyra samlingsboxar, ett antal DVD med filmade live-inspelningar samt ett stort antal singlar.

Läs mer på:
www.ironmaidenbeer.com
www.ironmaiden.com
www.brandsforfans.se/ironmaiden
www.systembolaget.se/88889

 

Om Brands For Fans
Brands For Fans är importör och distributör av alkohol, specialiserad på att lansera, sälja och marknadsföra dryck med band, artister och andra starka varumärken. I Brands For Fans finns ett passionerat intresse för musik, populärkultur, stor erfarenhet av vin- och spritbranschen och av att arbeta med starka varumärken.

Hemsida: www.brandsforfans.se
Facebook: /BrandsForFans
Twitter @BrandsForFans

Följ oss på Instagram @BrandsForFans
Email: info@brandsforfans.se

Brands For Fans är en importör och distributör specialiserad på att lansera vin och dryck från band, artister och andra starka varumärken. I Brands For Fans finns ett passionerat intresse för musik, populärkultur, stor erfarenhet av vin- och spritbranschen och av att arbeta med starka varumärken.
Brands For Fans kunder består idag av Slayer, Motörhead, Iron Maiden, Sweden Rock och Tomas Ledin.