Lacuna Coil

Pasta, fotboll, pizza och… gothic metal? Italien är känt för många härliga saker – varav Milanobandet Lacuna Coil är en. Bandet, som startade redan 1994, inspireras av ett gotiskt bildspråk med melodiska gitarrslingor där sångerskan Cristina Scabbia och sångaren Andrea Ferro växlar sång för något helt unikt. I slutet på oktober säger vi benvenuto till Lacuna Coil – 29 oktober på KB i Malmö och 31 oktober på Nalen i Stockholm!

Biljetterna släpps fredag 3 juni kl. 11.00 via www.LiveNation.se.

1994 bildades bandet, då under namnet Sleep of Right, som ett par år senare blev Ethereal och till sist landade i Lacuna Coil. Det italienska bandet bildades av sångaren Andrea Ferro och basisten Marco Coti Zelati – och flankeras nu också av Ryan Blake Folden, Diego Cavallotti och givetvis den karismatiska och extremt omtyckta sångerskan Cristina Scabbia.

Med åtta album bakom sig så är den senaste skivan, Delirium, en av de mest spännande. Släppt för bara ett par dagar sedan är albumet deras första som helt och hållet spelats in och mixats på hemmaplan i Italien. Singlarna The House of Shame och Delirium har i synnerhet tagits emot väl – och har snabbt blivit fanfavoriter, tillsammans med andra stora låtar från karriären, som Enjoy The Silence, Trip The Darkness och Our Truth.

Med en utlovad mix av musik från hela deras prisbelönta och hyllade diskografi kan vi lova en riktigt svettig kväll med de Europeiska hjältarna Lacuna Coil! Ses i Malmö och Stockholm i slutet på oktober!

www.LacunaCoil.it

Datum:
29.10 – Malmö, KB
31.10 – Stockholm, Nalen