Jerry

En karriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria har fått en nytändning. Jerry Williams har med Ian Persson i producentstolen spelat in ett nytt album med titeln Ghost Rider. Albumet är inspelat i Svenska Grammofonstudion och släpps den 11 september, första smakprovet släpps dock redan den 17 april.

När ridån gick ner för sista gången efter The Farewell Show, och de sista av de 250.000 personerna i publiken gått hem uppstod en märklig tystnad. Till en början fungerade tillvaron utanför scenen alldeles utmärkt, men nu, två år senare, har suget efter att möta publiken blivit övermäktigt.

– ”Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okey,” säger Jerrymen… faan… man måste få lira!

Ett möte med Ian Person, gitarrist, producent och låtskrivare i kultförklarade rockbanden The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions, resulterade i en tolkning av Suicides klassiker Ghost Rider.
Låten blev startskottet och tillsammans har de skapat ett album i Svenska Grammofonstudion i Göteborg tillsammans med flera andra medlemmar från de numera nedlagda banden.
Albumet innehåller både fler tolkningar av äldre låtar bl.a. från tungviktarna Stooges, Danzigoch Creedence Clearwater Revival samt helt nykomponerad musik och Jerry låter mäktigare än någonsin.
Jerry säger själv om samarbetet:

”Det var som ett gig. Nya låtar med nya polare – man fick nya kickar”

Med nya albumet och sitt 8-manna band i ryggen huserar Jerry också på Kajskjul 8 under hösten med showen Jerry Williams – Man måste få lira. Premiären är den 18 september och kommer att spelas torsdag-lördag till och med den 19 december. Biljetterna släpps idag på www.kajskjul8.se.

Följ Jerry WilliamsFACEBOOK