Pressmeddelande från Sony Music:
En av Sveriges stora artistprofiler, Joacim Cans, släpper sitt första album på svenska på Sony Music. Till vardags sjunger Cans i Hammerfall, ett av Sveriges största hårdrocksband genom tiderna med över två miljoner sålda album, fyra guldalbum och tre topplisteettor.

Under den tvåårspaus bandet tagit efter senaste albumet Infected, och turnén som avslutades med en storslagen konsert på Dalhalla, har Joacim påbörjat arbetet med sitt svenska soloalbum tillsammans med producenten Charlie Storm.

Det än så länge obetitlade albumet kommer att släppas i vår och markerar en annan inriktning musikaliskt för Cans, som vid sidan av hårdrocken alltid haft en förkärlek för svenska singer-songwriters och folkmusik.

”Efter 15 år med engelskan som vapen känns det sjukt inspirerande att få sondera det svenska språket och hitta nya uttryck i mitt skrivande”, säger Joacim Cans.

”Vi har alltid haft stor respekt för det hårda jobb Hammerfall lagt ner på sin karriär, och vi är stolta och glada att Joacim valt Sony som samarbetspartner för sin soloskiva”, säger Mark Dennis, VD på Sony Music Entertainment AB.

Mer information om albumet, innehåll och datum för släpp kommer att bekräftas inom en snar framtid.