• Arrangör

Den amerikanske rockartisten John Fogerty kommer på Sverigebesök i sommar. Som frontman i Creedence Clearwater Revival följt av en imponerande solokarriär har Fogerty gjort ett stort avtryck i musikvärlden med sitt banbrytande sound och suggestiva texter. Den 8 juli spelar han på Dalhalla och den 10 juli spelar han på Stora Scenen på Liseberg.

Biljetter till Dalhalla släpps 22 januari klockan 10.00 via www.dalhalla.se 
För information om spelningen på Liseberg se www.liseberg.se 

Musikern, sångaren och låtskrivaren från Kalifornien är kanske mest känd från sin tid som frontman och sångare i bandet Creedence Clearwater Revivalsom slog igenom på 60-talet. Där skapade han ett banbrytande och utmärkande eget sound, influerat av såväl blues och country och rock ’n’ roll som pop och R&B, tillsammans med sina suggestiva texter. Han ligger bakom hitlåtar som Centerfield, Fortunate Son, Bad moon rising och Have you ever seen the rain.

Som en av rockhistoriens mest tongivande musiker har John Fogerty blivit tilldelad flertalet grammisar och blivit invald i Rock & Roll Hall of Fame samt Songwriters Hall of Fame för sina bedrifter. Senaste albumet Wrote a song for Everyone (2013) blev ett kvitto på hur musiken från Fogertys nu 50 år långa karriär fortsätter att beröra generationer av musiker och musikälskare.

Sin imponerande musikskatt tar John Fogerty med sig till Sverige i sommar. Senast han var på besök i landet var 2017 då han uppträdde i Malmö. I sommar ser vi Fogerty på Dahalla den 8 juli och på Stora Scenen på Liseberg den 10 juli.